Fuarlar, ticarete konu mal ve hizmetler ile bunlara ilişkin teknolojik gelişme, bilgi ve yeniliklerin paylaşılması yoluyla pazar genişletme ve geleceğe yönelik ticari ilişkilerin kurulmasını sağlayan, iç ticaretin yanı sıra yabancı katılımcı ve ziyaretçileri ülkemize çekmesi münasebetiyle dış ticaretimizin de geliştirilmesine büyük katkısı olan önemli platformlardır.

Küresel gelişmeler fuarların önemini artırmış, niteliğine ve kapsamına yeni açılımlar getirmiştir.

Balkanlar, Karadeniz, Orta Doğu, Kafkaslar, Akdeniz coğrafyasının kesişme noktasında bulunan Dünyanın 17 nci, Avrupa'nın 6 ncı en büyük ekonomisine sahip ülkemizde düzenlenen fuarlar, dünyanın yeni gelişen ekonomik aktörleri ile temas etmek isteyen işletmelere önemli fırsatlar sunmaktadır.

5174 sayılı Kanun'un verdiği görev ile yurtiçi fuarcılık alanında yeni bir dönem başlatan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ülkemiz fuarcılığında yeni açılımlar yapılmasına ve yapısal dönüşümler gerçekleştirilmesine yönelik önemli adımlar atmaktadır.

Bu itibarla, Türk özel sektörünün en üst düzey temsilcisi olan TOBB tarafından Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki farklı dilde hazırlanan "2009 Yılı Türkiye Fuar Rehberi" yeni pazarlara yelken açmak isteyen girişimcilerimize kılavuzluk edecektir.

2009 Yılı Türkiye Fuar Rehberi için lütfen tıklayınız?
Duyuru Tarihi : 3/8/2009
Paylaş