Sayın Üyemiz,

Moskova Büyükelçiliğimizden TOBB'ye intikal eden yazıda; Rusya Federasyonu'nda (RF) en faal sektörlerimizin başında müteahhitlik sektörünün geldiği, bu sektörün genel anlamda ülkemizi başarıyla temsil ettiği belirtilmiş olup, son dönemde ülkemiz adına bu olumlu görünüme zarar veren bazı olumsuz uyguların yaşandığına dikkat çekilmiştir.

Özellikle inşaat firmalarımızla birlikte çalışan veya Rus firmalarıyla iş yapan bazı taşeron şirketler tarafından (çoğu durumda şirketi dahi olmayan yetkisiz kişilerce), vize muafiyeti istismar edilerek, RF'de çalışmak vaadiyle turist vizesiyle getirilen çok sayıda vatandaşımızın iş bitiminde yada iş sırasında ödemeleri yapılmadan ortada bırakıldığına dikkat çekilmektedir.

Söz konusu sorunun zaman geçtik baş edilmesi zor boyutlara ulaştığı ve tedbir alınmadığı takdirde bu tür olayların inşaat firmalarımızı olduğu kadar ülkemiz imajını da zedeleyeceği ve RF ile ülkemiz arasındaki ilişkileri olumsuz etkilediği belirtilmektedir. Benzer sorunların son dönemde Belarus'ta da sıklıkla cereyan ettiği ifade edilen yazıda söz konusu sorunun müteahhitlik sektörümüzün iş yapma kapasitesinin büyümesine engel oluşturabileceğine dikkat çekilerek yetkisiz kişilerle iş yapılmamasının altı çizilmektedir.
Üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla,

Uğur TIN

Konuyla ilgili resmi yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Duyuru Tarihi : 26/4/2013