Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza gönderilenyazıda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ‘İhracat Reeskont Kredisi Uygulama Talimatı" uyarınca 5,5 Milyar ABD Doları tutarındaki limit çerçevesinde Türk Eximbank'a döviz olarak aktarılan kaynağın Reeskont Kredisi-TL programı kapsamında ihracatçılarımıza Türk Lirası cinsinden de kullandırılmakta olduğu belirtilmekte olup, uygulanan faiz oranının programa olan talepteki yoğunluğa ve piyasa faizlerinde gözlemlenen gelişmelere bağlı olarak güncellenmesi ihtiyacı doğduğu bildirilmektedir.

Söz konusu yazıda, piyasa faiz oranlarında ve işlem maliyetlerinde yaşanan artış/azalışlar dikkate alınarak her haftanın son iş-günü, bir sonraki hafta için geçerli olacak Reeskont Kredisi-TL faiz oranlarının belirlenerek Türk Eximbank'ın internet sayfasında yayınlanacağı bildirilmektedir. Yeni faiz oranlarının 25.07.2013 tarihinden itibaren kullandırılacak Reeskont-TL Kredileri için geçerli olacağı ve firmaların detaylı bilgiye ve kendilerine en yakın şube veya irtibat bürosunun iletişim bilgilerine www.eximbank.gov.tr sayfasından ulaşabilecekleri belirtilmektedir.

Kredi başvurularının Türk Eximbank Genel Müdürlüğü ile Ankara Bölge Müdürlüğü ve İzmir Şubesi'ne yapılması gerekmektedir.
İlgili üyelerimize duyurulur.

Saygılarımızla,

Uğur TIN

Konuyla ilgili resmi yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.
Duyuru Tarihi : 7/8/2013