Sayın Üyemiz,

T.C. Sakarya Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü'nden Odamıza gönderilen yazıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığının 19.08.2013 tarih ve 49189603/010.07/103 sayılı yazısı ekinde alınan “Arıtma Tesislerinde Yapılan Çalışmalarda Güvenlik” konulu içeriğinde; 2013 yılı Haziran ayı içinde Muğla ili Milas ilçesi Güllük Beldesinde ve 2013 yılı Temmuz ayı içinde, Aydın ili Kuşadası ilçesinde, Belediyelerin atık su arıtma tesislerinin ana terfi merkezleri giriş ünitelerinin kuyu dibi ızgara bölümünde biriken katı atıkların, çalışanlarca temizlenmesi sırasında, burada biriken zehirli ve boğucu gazlar nedeniyle, çalışanlardan toplam 10 kişi hayatını kaybettiği ve benzer iş kazaları sebebiyle çok sayıda çalışanın da sakat kaldığı belirtilmiştir.

Söz konusu kazaların önlenmesi amacıyla kamuoyunun ve arıtma tesisi bulunan kamu ve özel sektör işyeri işverenleri ile çalışanlarının bilgilendirilmesi için tehlikeler ve alınması gereken önlemleriyle ilgili bilgilendirme yazısı ekte yer almaktadır.

İlgili üyelerimize duyurulur.
Saygılarımızla,

Uğur TIN

Konuyla ilgili resmi yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.
Duyuru Tarihi : 13/9/2013