Sayın Üyemiz,

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından, kadınların iş dünyasına katılımını teşvik etmek, gelişmek ve büyümek için ihtiyaç duydukları finansmana ulaşmalarına yardımcı olmak amacıyla “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’’ uygulanmaktadır. (www.kadinisletme.com)

Program amacı kadınlar tarafından yönetilen küçük ve orta ölçekli işletmelere finansmandan danışmanlık desteğine, bir sonraki adımı atmak için ihtiyaçları olan becerileri, bilgileri ve kaynakları elde etmelerine yardımcı olmaktadır. Programın Türkiye’deki finansmanı Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Kredi Garanti Fonu tarafından sağlanmaktadır. Temel hedefi; Türkiye'de kadın girişimciliğinin ve kadınların iş hayatına katılımının geliştirilmesi ve büyümeleri için ihtiyaç duydukları desteği, katılımcı bankalar aracılığıyla sunulan kredi fonları ve danışmanlık, mentorluk ve iş ağı geliştirme fırsatları ile birleştirmek olarak sıralanmaktadır.

Program bünyesinde kadın işletmelerine sunulan finansman ve danışmanlık desteğinin yanı sıra işletmelerini daha yakından izlemelerine ve analiz etmelerine, güçlü yanlarını keşfedip, geliştirmelerine ve finansman sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla ‘İşletme Merceği’ uygulaması bulunmaktadır. Bu analizi tamamlayan kadın işletme sahipleri gelişim alanlarına ilişkin detaylı bir değerlendirme raporunu ve finansal konularda ihtiyaçları olabilecek konularda ipuçlarını içeren kapsamlı bir finans raporunu ücretsiz elde etmektedir.

Bu bağlamda 05 Temmuz 2022 Salı Saat 14:00 - 16:00 arasında kadın üyelerimizin katılımıyla Odamızda “İşletme Merceği” toplantısı gerçekleştirilecektir. Katılımınızı rica ederiz.
Duyuru Tarihi : 21/6/2022
Paylaş