Sayın Üyemiz;

Sakarya Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Odamıza gelen yazıda; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu 13.06.2010 tarihinde Resmi gazetede yayımlanarak 13.12.2010 tarihinde yürürlüğe girdiği belirtilmiştir.

Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay işlemlerine Dair Yönetmeliğinin geçiş hükümlerini düzenleyen geçici 1. Maddesinin 2. Fıkrasında ise "Bu yönetmeliğin yayımından önce çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge alınmış ve halen faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 31.12.2013 tarihine kadar bu yönetmelikteki kayıt belgesi ile değiştirmek zorundadır" hükmünün bulunduğu belirtilmiştir.

Bu kapsamda henüz İşletme Kayıt Belgesi almamış veya mevcut belgelerini İşetme Kayıt Belgesi ile değiştirmemiş olan Gıda ve Gıda ile Temas Eden Madde ve malzemeleri Üreten işletmelerin Sakarya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne, Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinin ise, kayıt işlemlerini yaptırmak üzere bağlı bulundukları ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiği belirtilmiştir.

31.12.2013 tarihine kadar İşletme Kayıt Belgesi almayan işletmeler hakkında idari yaptırım uygulanacağı belirtilmiştir.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.

Saygılarımızla,

Uğur TIN
Genel Sekreter

Konuyla ilgili resmi yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.
Duyuru Tarihi : 5/12/2013
Paylaş