Sayın Üyemiz; 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, korumalı işyerlerinin yaygınlaştırılması ve işgücü piyasasında normal şartlar altında çalışma imkanı kısıtlı olan zihinsel ve ruhsal engelli kişilere istihdam ortamları oluşturulması amacıyla proje teklif çağrısı yapılmaktadır.

Kaynak tahsis edilmesine karar verilen projelerle ilgili aşağıdaki destekler verilebilecektir.

1- Kuruluş sermayesi desteği: Korumalı işyerinin kuruluşu için gerekli olan sermayenin % 60'ı kuruluş tarihinden itibaren bir yıl içerisinde hibe olarak tahsis edilecektir. Hibe rakamı en fazla 150 bin TL olabilecektir. Kuruluş sermayesi olarak verilecek hibe ile korumalı işyerinin kuruluşu için gerekli olan makine, donanım, demirbaş ve bunlara ait sarf malzemesi giderleri karşılanabilecektir. Kuruluş sermayesi için gerekli olan bütçenin % 40'ının nakit olarak proje sahibi tarafından projeye tahsis edilmesi esastır.

2- Engelli ücret desteği: Proje başlangıcından itibaren kurulan korumalı işyerinde çalışacak engelli işçilerin ücret giderleri, brüt asgari ücret üzerinden ilk bir yıl boyunca desteklenecektir.

3- İşletme giderleri desteği: Kurulacak işletmelere kuruluş tarihinden itibaren ilk bir yıl boyunca işletme giderlerinin (su, elektrik, ısınma, iletişim) fatura bedellerinin % 60'ı desteklenecektir.

Proje teklifleri, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanlığına (Emniyet Mh. Mevlana Bulvarı No:42, Kat:13 Yenimahalle-ANKARA) elden verilecek veya posta gönderilecektir.

Proje tekliflerinin son teslim tarihi 28/02/2014 tarihi mesai bitimidir.

Konu ile ilgili bilgilendirme yapmak ve projelerle ilgili soruları cevaplandırmak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Süleyman Rıdvanoğlu'nun katılımıyla, 05.02.2014 Çarşamba günü saat 14:00'da Odamız Meclis Salonunda toplantı yapılacaktır.

Ayrıca, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerinden ayrıntılı bilgi ve destek alınabilecektir.


Saygılarımızla,

Uğur TIN
Genel Sekreter


Konu ile ilgili rehber ve forma ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.




Duyuru Tarihi : 30/1/2014
Paylaş