Sayın Üyemiz,

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Odamıza gönderilen yazıda, ülkemizin rekabet gücünün artırılmasına ve ekonominin verimlilik temelli, sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasına yönelik olarak sanayi ve hizmet sektörlerindeki işletmelerin uygulamış oldukları verimliliği artırma projelerini teşvik etmek amacıyla her yıl "Verimlilik Proje Ödülleri" verileceği belirtilmektedir.

21 Şubat 2014 tarihli ve 28920 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "Verimlilik Projesi Ödülleri Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca 2014 yılı ödül ve değerlendirici başvuru süreci başlamıştır. Buna göre, sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler uygulamış oldukları verimliliği artırma projeleri ile ödüle başvurabileceklerdir. Bunun yanı sıra, projelerin ön değerlendirme ve yerinde inceleme aşamalarında, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde çalışanların, akademisyenlerin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de gönüllü değerlendirici olabilmeleri mümkün olacaktır.

Bu kapsamda, ödüle başvurmak veya değerlendirici olarak süreçte yer almak için http://vgm.sanayi.gov.tr/Pages.aspx?pageID=849&lng=tr internet adresinde yer alan Başvuru Formunun 1 Nisan 2014 tarihine kadar doldurularak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğüne iletilmesi gerekmektedir.

Ülkemizin verimlilik artışı potansiyelinin hayata geçirilmesine katkıda bulunmak için bu alanda çalışmaları olan tüm işletmelerimizi Verimlilik Proje Ödüllerine başvurmaya ve verimliliği artırıcı projelerini paylaşmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla,

Uğur TIN
Genel Sekreter


Konuyla ilgili resmi yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.


Duyuru Tarihi : 14/3/2014
Paylaş