Sayın Üyemiz;

4925 sayılı Kara Taşıma Kanunu ve 25.02.2004 tarihli ve 25384 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereğince alınması gereken K türü (K1,K2,K3) yetki belgeleri mahallinde yürütülmesi  ve talep yoğunluğunun karşılanmasına teminen, bu hizmetlerin yapılabilmesi hususunda Bakanlık İle TOBB arasında imzalanan protokol İlk yetki verilen Odalar arasında yer almış bulunmaktayız.

2005 yılından itibaren T.C.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı  adına yetkilendirilmiş Odalarca verilen K Türü Yetki belgeleri; 28.12.2013 tarihinde  ilgili Bakanlık tarafından durdurulmuştur.

Ancak 09.05.2013 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında yenilenen protokol neticesinde 12.05.2014 tarihi itibari ile Sakarya ilinde faaliyet gösteren gerek kendi işinde gerekse başkası hesabına nakliyecilik yapan kişi ve kuruluşlara Odamızdan K türü belgesi verilmesi işlemlerine yeniden başlanacaktır. Bu itibarla K Türü Yetki belgesi işlemlerinde Ulaştırma Bolu Bölge Müdürlüğü'ne gitme zorunluluğu sona ermiştir.Tüm Üyelerimize ve Kamuoyuna önemle duyurulur.

Saygılarımızla,

Uğur TIN

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Duyuru Tarihi : 9/5/2014