Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza gelen yazıda; Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) kapsamında, hazırlanan "Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge"nin 10.04.2014 tarihli ve 15341 sayılı Bakanlık Makamı onayı ile yayınlandığı bildirilmekte olup, bahsi geçen yönergeye www.tmkt.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

Bu kapsamda, tehlikeli maddelerin karayoluyla taşımacılığı alanında dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan ve tank-konteynır/taşınabilir-tank işletmecisi olarak faaliyet gösteren firmaların, 01.09.2014 tarihine kadar bahsi geçen yönergede yer alan bilgi ve belgelerle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ilgili Bölge Müdürlüklerine başvurarak Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi alması gerekmektedir.
Üyelerimizin bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,

Uğur TIN

Konuyla ilgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Duyuru Tarihi : 13/5/2014