Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, TEPAV ve AllWorld Network işbirliğinde, Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerinin belirlenerek, söz konusu şirketlerin görünürlüklerini arttırmak ve bu şirketlerin küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek amacıyla, "Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi – Türkiye 100" projesi yürütülmektedir.

Geçen yıl, TOBB öncülüğünde TEPAV ve AllWorld Network işbirliğinde "Türkiye 100 Programı" organize edilmiş, 2010-2012 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızı dikkate alınarak, Türkiye 100 listesine giren şirketler belirlenmiştir.

Türkiye 100 listesinde yer alan şirketler için, 3-6 Aralık 2013 tarihlerinde yapılan Beşinci İzmir İktisat Kongresi'nde, Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ'ın ev sahipliğinde Türkiye 100 ödül töreni gerçekleştirilmiş, ilk 10'da yer alan şirketlerin temsilcileri, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL tarafından kabul edilmişlerdir.

Türkiye 100 şirketlerinin kamuoyuna duyurulmasıyla birlikte yazılı ve görsel basında çok sayıda haber yapılmıştır. Görünürlükleri artan şirketlerin yeni ortaklara, müşterilere ve tedarikçilere erişimleri kolaylaşmıştır. Bu şirketlerin büyümelerini devam ettirebilmeleri için gerekli kilit unsurlarından biri olan görünürlük, TOBB öncülüğünde gerçekleştirilen programlar sayesinde bu şirketlere sağlanmıştır. Buna ek olarak, Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri, AllWorld Network'ün çok sayıda ülkeden binlerce hızlı büyüyen şirketin de dahil olduğu, küresel ağına katılmışlardır. Ayrıca, başarılı şirketlerin bir bölümü, AllWorld Network tarafından her yıl Harvard Üniversitesi'nde gerçekleştirilen AllWorld Harvard Zirvesi'ne katılarak, farklı ülkelerden girişimcilerle iş ilişkileri geliştirme şansı yakalamışlardır.

Türkiye 100 Programı 2014 yılında da devam edecek olup, şirketlerin 2011 – 2013 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızı dikkate alınacaktır. Türk özel sektörünün dünyayla olan bağlantılarının kuvvetlendirilmesine imkan sağlayacak olan Türkiye 100 Programı ekte detayları verilen kriterlere uyan firmaların http://turkiye100.tobb.org.tr/ üzerinden müracaat etmeleri rica olunur.

Saygılarımızla,



Uğur TIN
Genel Sekreter


Konuyla ilgili yazı ve ankete ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.



Duyuru Tarihi : 16/9/2014
Paylaş