Sayın Üyemiz;

Yerli Malı Tebliği Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı' nca 13 Eylül 2014 tarihli ve 29118 sayılı Resmi Gazete' de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 
Söz konusu Tebliğin 6 ıncı maddesine göre Yerli Malı Belgesi, üreticinin kayıtlı olduğu TOBB veya TESK' e bağlı oda/borsa tarafından düzenlenecek; 7 nci maddesine göre de Tebliğe uygun olarak yapılacak belgelendirme işlemlerine ilişkin uygulama esasları, TOBB ve TESK tarafından Bakanlığın görüşü alınarak belirlenecektir.

Odalardan, Borsalardan ve sektör meclislerinden alınan görüşler doğrultusunda; Bakanlık, TOBB ve TESK temsilcilerinin katılımı ile yapılan toplantılar sonucunda oluşturulan" Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yerli Malı Belgesinin Düzenlenmesine İlişkin Uygulama Esasları taslağı 09.10.2014 tarihli yazı ile Bakanlığın uygun görüşüne sunulmuştur.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı' nın 31.10.2014 tarihli yazısı ile nihai hale getirilen uygulama esasları ve ekleri TOBB' a gönderilmiş ve TOBB Yönetim Kurulu onayı ile 05 Kasım 2014 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiştir.

Tebliğ öncesi TOBB onayına gerek kalmadan hazırlanan belge; yeni Yerli Malı Tebliği ve Uygulama Esaslarına TOBB web uygulaması üzerinden doldurarak hazırlanacak ve TOBB onayına sunulacaktır. 
Elektronik ortamda hazırlanan belgenin onaylanması 10 işgünü içerisinde gerçekleşecektir. Üyelerimizin mağdur olmaması için söz konusu onay süresini dikkate alarak başvuru yapmaları önem arz etmektedir.
"Yerli Malı Belgesi" başvurusu için gerekli olan dilekçe ve taahhütname ektedir.

Saygılarımızla,

Uğur TIN
Genel Sekreter

Konuyla ilgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Yerli Malı Belgesi Başvuru Dilekçesine ulaşmak için tıklayınız.

Yerli Malı Belgesi için Taahhütname örneğine ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Duyuru Tarihi : 12/11/2014
Paylaş