Sayın Üyemiz,

S. Arabistan'ın Ankara'daki Büyükelçiliğinden Ekonomi Bakanlığı'mıza verilen bir notada aşağıdaki hususlar belirtilmektedir:

15 Aralık 2014 tarihinden itibaren Suudi Arabistan'a ihracat yapan firmaların ticari faturalarını ve menşe şahadetnamelerini gümrük sistemine güvenli bir şekilde elektronik ortamda iletebilecekleri, www.exportal.com adresinden ulaşılabilecek internet portalının test çalışmasına başlanacağı, söz konusu uygulamanın halen Suudi Arabistan gümrük makamları tarafından talep edilen ve kağıt üzerinde doldurulan formların yerini alacağı, uygulamayla gümrük işlemlerinin hızlandırılmasının hedeflendiği, uygulamanın 21 Ocak 2015 tarihinden itibaren fiilen hizmete gireceği, bu tarihe dek sisteme kayıt yapmayan ve ürünlerinin kargo bilgilerini, faturalarını ve menşe şahadetnamelerini sistem üzerinden girmeyen firmaların evrakının Suudi Arabistan gümrük kapılarında hiçbir işleme tabi tutulmayacağı bildirilmektedir.

Yazıda ayrıca, projeyi yürüten Nasej isimli şirketin bu hizmetten yararlanmak isteyenler için aşağıda iletişim bilgileri verilen yetkiliyi tayin ettiği belirtilmektedir.

Portal adresi: www.exportal.com
E-posta: [email protected] Tel: 00966920033606 (Yerel saate göre 08.00-18.00 arasında)
Yetkili Adı: Fahad Al-Jasim Yetkili e-posta: [email protected]
Yetkili Tel: 00966541833356

İhracatçı Hesabı Açılabilmesi için,
1- https://www.exportal.com/English/Registration/Pages/NewExporter.aspx linkinde yer alan formların doldurulması,
2- E-posta hesabının aktive edilmesi, 
3- Kullanıcı Anlaşmasının, basılması, imzalanması ve kaşelenmesi,
4- Kullanıcı Anlaşmasının, ülkemizdeki ticaret odası tarafından onaylanması,
5- Kullanıcı Anlaşmasının, Ankara'daki S. Arabistan Büyükelçiliği veya İstanbul'daki S. Arabistan Konsolosluğu tarafından onaylanması,gerekmektedir. Anılan onayı müteakip, 3 gün içerisinde söz konusu hesap aktive edilecektir.

İhracatçı firmalarımızın S.Arabistana yapacakları ihracatta sıkıntı yaşamamaları ve mağdur olmamaları için süreninde çok kısa olması sebebiyle biran önce yukarıda açıklanan işlemleri yapmaları gerekmektedir.

Uğur TIN
Genel Sekreter


Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Duyuru Tarihi : 30/12/2014
Paylaş