Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza gelen yazıda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yazısında piyasaya arz edilen kimyasal maddelerin ve karışımların olumsuz etkilerine karşı insan sağlığı ve çevrenin yüksek seviyede korunmasını sağlamak amacıyla hazırladıkları "Maddelerin ve Karışımların Sınıflandırılması, Etiketlenmesi ve Ambalajlanması Hakkında Yönetmelik" in, 11.12.2013 tarih ve 28848 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatılmaktadır.

Anılan Yönetmelik kapsamında, kimyasal madde veya karışım imalatçıları veya ihracatçıları tarafından yapılması gereken "Sınıflandırma ve Etiketleme Bildirimleri"nin 01.06.2015 tarihinden önce piyasaya arz edilen zararlı maddeler için başlamış olduğu ve bildirimlerin http://online.cevre.gov.tr/ adresinde yer alan "Kimyasal Kayıt Sistemi" kullanılarak yapıldığı bildirilmiştir.
Üyelerimizin bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,

Uğur TIN

Konuyla ilgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Duyuru Tarihi : 29/1/2015