Sayın Üyemiz,

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Odamıza gelen yazıda; 5996 sayılı Kanunun 30. Maddesinin 1.bendinde "kayıt işlemine tâbi işletmeler, faaliyetleri ile ilgili işletme kayıtlarını Bakanlığa yaptırmak zorundadır." denilmektedir. Ayrıca, 07/01/2014 tarih ve 28875 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmeliğin Geçici Madde 1'in 2. bendinde "17/12/2011 tarihinden önce çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış ve halen faaliyet gösteren kayıt, kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 31/12/2014 tarihine kadar bu Yönetmelikteki kayıt belgesi ile değiştirmek zorundadır." hükmünün bulunduğu belirtilmiştir.

Yukarıda açıklanan mevzuat hükümleri gereği 17/12/2011 tarihinden önce çalışma izni ve gıda sicili belgesi, kayıt belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge almış olan ancak 31/12/2014 tarihine kadar mevcut belgelerini "İşletme Kayıt Belgesi" olarak yenilemeyen ve/veya İşletme Kayıt Belgesi almadan faaliyete geçen kayıt kapsamındaki gıda işletmelerinin denetimler sırasında tespit edilmesi durumunda, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu'nun 41 maddesinin (c) bendi gereğince yasal işlem uygulanacaktır.

Bu kapsamda, odanıza kayıtlı olarak faaliyetini sürdüren gıda işletmelerinin 5996 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelikler hakkında bilgilendirilerek, gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemeleri üreten işletmelerin İl Müdürlüğüne, gıda satış ve toplu tüketim işletmelerinin ise, kayıt işlemlerini yaptırmak üzere bağlı bulundukları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yönlendirilmesi hususu belirtilmiştir. Konuyla ilgili yazı ekte yer almaktadır.
Üyelerimizin bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,

Uğur TIN
Genel Sekreter


Konuyla ilgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.



Duyuru Tarihi : 12/2/2015
Paylaş