Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamıza gelen yazıda; "Tehlikeli Maddelerin Demiryolu ile Taşınması Hakkında Yönetmelik" in 16/07/2015 tarih ve 29418 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirilmektedir.

Bu kapsamda ulusal demiryolu altyapı ağı ile yapılan tehlikeli madde taşımacılığı, tehlikeli maddeleri gönderenler, bu maddelerin alıcıları, paketleyenler, dolduranlar, boşaltanlar, demiryolu altyapı işletmecileri ve tehlikeli madde taşınmasında görev alan personel ile tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanılan ambalajlar ve yük taşıma bilimleri ile ilgili bir dizi düzenleme yürürlüğe girmiştir.

Bilgilerini ve Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü internet sitesinde (www.tmkt.gov.tr) Mevzuatlar başlığı altında yer almakta olduğu bildirilmiştir.

Üyelerimizin bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,

Yiğit ATEŞ

Konuyla ilgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Duyuru Tarihi : 25/8/2015