Sayın Üyemiz,

Rusya ile iş yapan Türk firmalarının, son dönemde karşılaştıkları sorunların doğrudan öğrenilmesi ve çözüm bulunabilmesi amacıyla, TOBB tarafından 27 Kasım 2015 tarihi itibariyle, "Rusya İletişim ve Koordinasyon Masası"  kurulmuştur.

Rusya İletişim ve Koordinasyon Masası'na bugüne kadar ulaşan önemli sorun başlıklarından biri de Rusya'ya ihraç edilen ürünlerin Türkiye'ye geri dönmesinden kaynaklı ihracatçılarımızın dış ticaret mevzuatı çerçevesinde yaşadığı sorunlar ve ekstra maliyetlerle karşı karşıya kalmasıdır.

Konuyla ilgili olarak Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan ilgide kayıtlı yazıda, 2015/21 sayılı Bazı Tarım Ürünlerinin İhracatında ve İthalatında Ticari Kalite Denetimi Tebliği kapsamındaki yaş meyve  ve sebze, kuru ve kurutulmuş ürünler, bitkisel yemeklik yağlar, baklagiller ve diğer bazı ürün gruplarında, Rusya Federasyonu'ndan geri gelen ürünlere münhasır olmak üzere:

- Olağan  şartlarda geri  gelen  ürünler  için tahsil  edilen  200 TL'lik  denetim  hizmet  ücretinin 31.12.2015 tarihine kadar alınmaması,

- Geri gelen meyve ve sebze partilerine ilişkin ülkemiz gümrüklerindeki işlemlerinin en kısa sürede tamamlanabilmesi için denetim prosedürünün kolaylaştırılarak hızlandırılması,

için gerekli çalışmaların tamamlanarak uygulamaya geçildiği belirtilmektedir.

Saygılarımızla,

Yiğit ATEŞ

Konuyla ilgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]