Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere Kapasite raporu; üretim yapan tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının üretim gücünü gösteren ve onay tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olan ve 5174 sayılı Yasanın verdiği yetki, Oda Muamelat Yönetmeliği ve yürürlükteki yöntem ve kriterlere göre tarafımızdan düzenlenmekte olan bir belgedir.

Kapasite raporları, Yatırım Teşvik Belgesi, Dahilde İşleme İzin Belgesi, Sanayi Sicil Belgesi müracaatları, Muhtelif ithalat ve ihracat işlemleri, Kredi teminleri, Sanayi Veri Tabanının hazırlanması gibi durumların yanı sıra devlet İhaleleri için de istenen önemli evraklar arasında yer almaktadır. 

İlgili kurumlar zaman zaman alım veya satım ihaleleri için Odamızdan, ihale konusu ile ilgili geçerli kapasite raporuna sahip firma listelerini veya  kapasite raporunda spesifik üretim ve tüketim maddeleri bulunan firmaların listelerini talep edebilmektedirler.

Bu sebeple Kapasite Raporlarında yer alan ürün miktarları, ana makineler ve ana tüketim maddelerinde değişiklik yapan üyelerimizin bu tür ihalelerde herhangi bir mahrumiyet yaşamamaları için mevcut raporlarını güncellemesi önem arz etmekte olup, üretici firmalarımız tarafından konuya gereken hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederiz.

Kapasite Raporu ile ilgili Detaylı bilgi ve başvuru formuna http://satso.org.tr/hizmetler/1412/kapasite-raporu.aspx linkinden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

 

Yiğit ATEŞ
Genel Sekreter

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]

Duyuru Tarihi : 15/1/2016
Paylaş