Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda; 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almalarının zorunlu hale geldiği belirtilmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015/1 sayılı Tebliğ'in ekinde yer alan 40 meslekte, mesleki yeterlilik belgesi zorunlu hale gelmiş olup, yakın zamanda diğer tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde de zorunluluk getirilmesi öngörülmektedir. Bu faaliyetler kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde çalışanların veya çalışmak isteyenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin ulusal yeterliliklere ve ulusal/uluslararası standartlara uygunluğunun ölçülmesi ve değerlendirilmesi amacıyla Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş, (MEYBEM A.Ş.) kurulmuştur. Sınavlar, mesleki ve teknik eğitim veren kurum/kuruluşların atölye ve laboratuarlarında veya sınav hizmeti almak isteyen firmalarda gerçekleştirilmektedir. Belgelendirme / başvuru şartları ve belgelendirme ücretleri hakkında detaylı bilgi www.meybem.com.tr adresinde yer almaktadır.

Bu kapsamda MEYBEM A.Ş.' ye iletilmek üzere Ekte sunulan sınav talep formunun firmanıza uygun meslek dallarında doldurularak Odamızın 0 (264) 291 24 24 nolu faksına gönderilmesi hususunu,

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

 

Yiğit ATEŞ
Genel Sekreter

Konu hakkında detaylı bilgi için Odamız Sanayi ve Ar-Ge Servisi personeli Sayın Ufuk Ali AYGEN ile 0264 888 30 31 telefondan ve [email protected] eposta adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Belgelendirme ve sinav talep formuna ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]

Duyuru Tarihi : 18/1/2016
Paylaş