Sayın Üyemiz;

Sakarya Üniversitesinden Odamız'a ulaştırılan bir yazıda; Üniversitenin Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerinden prof. Dr. Ali Osman AYHAN'ın  yürütücülüğünü yaptığı 133M407 numara ve " Kırılma ve çatlak ilerleme analiz sistemi - Aşama 2 başlıklı TÜBİTAK 1001 proje çalışmalarının ve bu alandaki gelecekte yapılabilecek hesaplamalı ve deneysel bilimsel ve teknolojik çalışmaların bütüncül bir ortamda yapılabilmesi için 2014 yılında Makine Mühendisliği bölümünde " Hesaplamalı ve Deneysel Kırılma Mekaniği (HDKM) laboratuvarı oluşturulduğu  ve bu laboratuvarda Ülkemizde havacılık ve Uzay alanında faaliyet gösteren önemli kuruluşlar ile yorulma ve çatlak ilerleme test ve analizleri konularında ortak çalışmalar planlandığı ifade edilmiştir.

Hesaplamalı ve Deneysel Kırılma Mekaniği laboratuvarı kapsamında Üniversitenin ileri düzeylerdeki simülasyon ve deneysel kabiliyetleri hakkında hazırlanan broşürler ektedir.

Bilgilerinize rica ederiz.

Saygılarımla,

Yiğit ATEŞ

Broşüre ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]