Sayın Üyemiz;

Doğu Marmara Kalkınma Ajansınca 2016 yılı proje teklif çağrıları kapsamında bölgedeki kar amacı güden ve gütmeyen kuruluşların bölgesel gelişmeye ivme kazandıracak projeleri için toplamda 10.500.000 TL karşılıksız destek verilecektir.

Bu doğrultuda; kar amacı güden kurumlar için;
3.500.000 TL. bütçeli TR42/16/MAKİNA Makina İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı,

kar amacı gütmeyen kurumlar için;
3.500.000 TL. bütçeli TR42/16/KTKÖA Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı
3.500.000 TL. bütçeli TR42/16/ÜRETİM Üretim Altyapılarının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı uygulanacaktır.

Ayrıca; bölgesel gelişmede kritik öneme haiz olabilecek alanlarda fizibilite, plan ve proje çalışmaları için hazırlanan Doğrudan Faaliyet Desteği 2016 yılında da 1.200.000 TL bütçe ile 4 Ocak 2016 tarihinde başvurulara açılmıştır.

Bölgemizdeki kurumların kurumsal kapasitesini güçlendirmeye yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti temin ettikleri Teknik Destek Programı da 300.000 TL bütçe ile 4 Ocak 2016 tarihinde başvurulara açılmıştır.

Bölgesel kalkınma çalışmaları kapsamında yürütülen mali destek programlarından azami faydanın sağlanması potansiyel yararlanıcıların, programların amaç ve önceliklerine uygun düşen projeler geliştirmesi ile mümkün olacaktır. Bu amaçla, bahse konu mali destek programlarına ilişkin olarak; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinde "Bilgilendirme Toplantıları" düzenlenecektir.

Bu çerçevede, 25 Ocak 2016 Pazartesi Günü saat 10.00’da Odamız Ali Coşkun Konferans Salonunda düzenlenecek olan bilgilendirme toplantısına katılımınızı rica ederiz.

Saygılarımızla,

Yiğit ATEŞ

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]