Sayın Üyemiz;

Bilindiği üzere KOSGEB işbirliği - Güçbirliği Destek Programı; özellikle Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmelerin artan rekabet karşısında birlikte hareket ederek, ortak sorunlarına, ortak çözümler bulması için geliştirilmiştir. Bu destek programı kapsamında Bursa'da Bakkallar Odası'nın önderliğinde 102 Bakkalın bir araya gelerek oluşturduğu Bakkalım A.Ş projesi 2012 yılında işbirliği – Güçbirliği Destek Programı  alanında KOSGEB'den ödül almıştır. Sakarya Akyazı'dan 190 ortaklı Hepsi 1 Marketçilik A.Ş. ortak satış – Pazarlama Projesi ile Sakarya Müdürlüğü'nden işbirliği – Güçbirliği Desteği kullanmıştır. Bakkal esnafının ayakta kalması ve rekabet etmesi için ortaya konulan bu ve benzeri girişimler, bu ve benzeri alanlarda sıkıntı yaşayan işletmeler için de örnek teşkil etmektedir.

Bahsi geçen program kapsamında projeler için 300.000 TL'lik kısmı geri ödemesiz, 700.000 Tl'lik kısmı geri ödemeli olmak üzere destek üst limiti 1.000.000 TL olup, orta-yüksek ve ileri teknoloji alanlarındaki ortak imalata yönelik projeler için 300.000 TL'lik kısmı geri ödemesiz, 1.200.000 TL'lik kısmı ise geri ödemeli  olmak üzere destek üst limiti 1.500.000 TL'dir. Destek başvurusunda bulunmak isteyen  en az 1 yıllık geçmişi olan en az 5 işletmenin (en az 3 işletmenin birbiriyle aynı veya birbirini tamamlayan sektörlerde) sermaye koyarak kuracakları yeni ortaklık yapılarına destek verilmektedir.  Orta- Yüksek ve İleri teknoloji alanlarındaki imalat projelerinde ise en az 1 yıllık geçmişi olan en az 3 işletmenin ( en az 2 işletmenin aynı veya birbirini tamamlayan sektörlerde) kuracakları yeni ortaklık yapılarına destek verilmektedir.

Bu çerçevede, Odamıza KOSGEB Sakarya Müdürlüğü'nden gönderilen  19.01.2016 tarihli yazıda İlimizde bu ve benzeri konularda işbirliği potansiyeli olan firmaların bilgilendirilmesi ve projeye  başvurmayı planlayan firmalarımızdan ekte bulunan Ön Değerlendirme Formu'nu doldurması talep edilmiştir.

İşbirliği - Güçbirliği Destek Programına başvurmak isteyen üyelerimizin ekte bulunan Ön Değerlendirme Formu'nu ulaştırma tarihi  04/02/2016 Pazartesi günü saat 12.00'ye kadar uzatılmıştır, en geç bahsi geçen tarihe kadar ıslak imzalı olarak Odamız Sanayi ve Ar-GE servisine ulaştırmaları gerekmektedir.

İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı hakkında detaylı bilgi için KOSGEB Sakarya Müdürlüğü KOBi Uzmanı Sercan MAZGAL ile aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.

KOBİ Uzmanı: Sercan MAZGAL 
Tel: 0264 276 86 44 
Fax: 0264 276 86 66
Mail: [email protected]
 

 

Yiğit ATEŞ
Genel Sekreter

 

 

Ön Değerlendirme Formuna ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]

Duyuru Tarihi : 26/1/2016
Paylaş