Sayın Üyemiz;

T.C. Sakarya Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Odamıza gönderilen yazıda belirtildiği üzere; 

4207 Sayılı Kanun Hükümlerinin Uygulanması kapsamında, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne, İlimizdeki işletmeler ile ilgili kapalı alanlarda sigara içildiği ile ilgili yoğun şikayetlerde bulunulmaktadır.

Mevzuat gereği, işletmelerin sigara içilebilir alanlarının en az %51 oranında açık alan olması, tavanı veya yan yüzeyleri ya da her ikisinin birden açılır-kapanır bir düzeneğe sahip olmaması gerekmektedir.

4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun hükümlerinin uygulanması kapsamında, işletmelerin sigara içilebilir alanlar hakkında yapmaları gereken işlemleri içeren 3 sayfalık "bilgilendirme notu" da işletme sahibi veya yetkilisine, Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından imza mukabilinde verilmeye başlanmıştır.

Bilgilendirme işleminin tamamlanmasından sonra yapılacak denetlemelerde, sigara içilebilir alanları mevzuata uygun olmayan işletmeler hakkında yasal yaptırım uygulanacağı bildirilmektedir.

İşletmelere verilen 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun Hükümlerinin Uygulanması başlığını taşıyan  "bilgilendirme notu" ve "Tebliğ-Tebellüğ Belgesi" nden birer örnek aşağıdaki bağlantıda mevcuttur.

Saygılarımızla,

 
Yiğit ATEŞ
Genel Sekreter
 
 
Konuyla ilgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.
 
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.


[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]

 
Duyuru Tarihi : 16/3/2016
Paylaş