Sayın Üyemiz;

Gümrük Birliği'nin güncellenmesi çalışması sürecinde Gümrük Birliği Kararının (1/95 sayılı Ortaklık Konseyi Kararı) daha iyi işletilmesi ve düzeltilmesini teminen ilgili Karar'da tadilat yapılması öngörüldüğü bilinmektedir. Bu kapsamda, var olan Gümrük Birliği ilişkisinin sorunlu alanlarına çözüm bulunması ve ayrıca gümrük birliği kapsamının tarımsal ürünler, hizmet ticareti ve kamu alımları gibi yeni alanlarla genişletilmesi öngörülmektedir.

Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müzakerelerinde Türk iş dünyasının çıkarlarının daha iyi korunabilmesi, Türkiye ekonomisinin bu süreçten azami fayda sağlayabilmesi için doğru ve gerçekçi verilerle desteklenen  analizlere  ihtiyaç  duyulmaktadır.  Bu  doğrultuda,  Birliğimiz desteği ile İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) tarafından Gümrük Birliği'nin hizmetler sektörünü kapsayacak şekilde güncellenmesi müzakerelerinden önce mevcut durumun bir fotoğrafının çekilmesi ve Türk hizmet sunucularının AB pazarında karşılaştıkları tarife dışı engellerin tespit edilmesi amacıyla anket çalışması yürütülmektedir.

Söz konusu çalışmanın gerek doğruluğunun sağlanabilmesi, gerekse sorunlarının tam olarak aktarılabilmesi adına iş dünyasının katılımı önem arz etmekte olup, https://tr.surveymonkey.com/r/hizmetler bağlantısındaki anketin doldurularak  İKV 'ye ([email protected]) iletilmesi hususunda bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

 
Yiğit ATEŞ
Genel Sekreter
 
 
Konuyla ilgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.
 
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.


[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]

 
Duyuru Tarihi : 24/3/2016
Paylaş