Sayın Üyemiz;

Gümrük Birliği kapsamında AB ve Türkiye'de üretimi olmayan veya yetersiz olan hammadde veya yarı mamul niteliğindeki sanayi ürünlerinin gümrük vergileri üretici firmalardan gelen talepler çerçevesinde sıfırlanabildiği ve ya bu ürünler için belli bir miktarda tarife kontenjanı açılabilmekte olduğu belirtilmektedir. Askıya alma sistemi kapsamındaki başvurular AB ülkeleri ile Ülkemiz arasında gerçekleştirilen ortak müzakerelerle neticelendirildiği ifade edilmektedir.

Sanayicimiz tarafından kullanılan ve AB ve Türkiye'de yeterli üretimi olmayan hammadde veya yarı  mamul niteliğindeki eşya için tarife kontenjanı açılması ya da bu ürünlerin gümrük vergilerinin  askıya alınmasına ilişkin başvuruların http://www.ekonomi.gov.tr/portal/url/bta adresinde  yer  alan  talep formları ile birlikte en geç 15/08/2016 tarihine kadar Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel  Müdürlüğüne (E-posta: [email protected]) intikal ettirilmesi gerekmektedir. İlgili yazı ve ekleri e-posta ekindedir.

Saygılarımızla,

Yiğit ATEŞ

EK 1- Güncel V Sayılı Liste (1.1.2016 İtibariyle Geçerli)

EK 2- V Sayılı Liste Temmuz Güncellemeleri

Konuyla ilgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]