SATSO'dan Yeni Bir Hizmet Daha

"Mesleki Yeterlilik Belgesi" sınavları, TOBB-SATSO işbirliğiyle  Sakarya'da  gerçekleştirilecek. Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni Odamızdan Alabilirsiniz.

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan TOBB - MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri, inşaat, metal, asansör ve makina sektörlerinde, toplam 19 dalda Mesleki Yeterlilik Kurumu'ndan (MYK) sınav ve belgelendirme yetkisi almıştır.

Bu yetki çerçevesinde TOBB-MEYBEM ve Odamız arasında sağlanan işbirliğiyle ilimizde gerçekleştirilecek sınavlarda başarılı olanlar "Mesleki Yeterlilik Belgesi" almaya hak kazanacaktır.

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan 2015/1 sayılı Tebliğ ekinde yer alan 40 meslekte ve 2016/1 sayılı Tebliğ ekinde yer alan 8 meslekte (Mesleki Yeterlilik Belgesi Gerektiren Meslekler) Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale gelmiştir. Söz konusu Mesleki Yeterlilik Belgesi olmadan tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde  kişilerin çalıştırılması halinde idari para cezası uygulanması 2017 yılı itibariyle başlamıştır. Yine aynı tebliğde belirtilen 48 meslekte yapılan sınav ücretleri de  İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacaktır. 

Odamız aracılığıyla ilimizde yapılacak sınavlar, TOBB - MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri tarafından gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda Teorik ve Mülakat sınavları Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda yada uygun olunması halinde işletmelerde,  performans sınavları ise saha ortamında (atölye, fabrika, şantiye vb.) düzenlenecektir.
Sınav ve Belgelendirme Hizmeti Verilecek Meslek Alanları;

İnşaat Grubu; Ahşap Kalıpçı Seviye 3, Betonarme Demircisi Seviye 3, Betoncu Seviye 3, Duvarcı Seviye 3, İskele Kurulum Elemanı Seviye 3, Sıvacı Seviye 3, Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3, Isı Yalıtımcısı Seviye 3, Panel Kalıpçı Seviye 3, Düz İnşaat İşçisi Seviye 2

Asansör Grubu; Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3, Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4

Metal Grubu; Metal Sac İşlemeci Seviye 3, Metal Sac İşlemeci Seviye 4, Çelik Kaynakçısı Seviye 3

Makine Grubu; CNC Programcısı Seviye 4, CNC Programcısı Seviye 5, Makine Bakımcı Seviye 3, Makine Bakımcı Seviye 4

Mesleki Yeterlilik Belgesi için TOBB - MEYBEM'e başvurular Odamız üzerinden alınacak olup her 10 kişilik grup için sınav açılacaktır. Konu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler Odamız ile iletişime geçilebilmekte ya da www.meybem.com.tr adresi üzerinden bireysel veya kurumsal olarak başvuru yapılabilmektedirler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde faaliyet gösteren, Mesleki Yeterlilik Belgesi alması zorunlu işlerle iştigal eden  üyelerimizin cezai yaptırımlara maruz kalmamaları için bir an önce çalışanlarının sınava girmesi ve belgelendirilmelerini sağlamaları menfaatleri icabı olup kamuoyuna önemle duyurulur. 

İletişim Bilgileri:

SAKARYA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Adres       : Sakarya Mah. No:19 Hanlı/Arifiye/SAKARYA
Telefon    : 0264 888 30 31 - 32 Faks: 0264 291 24 24 
E-Posta    : [email protected]



Başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.

Ücret tarifesine ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]

Duyuru Tarihi : 18/1/2017
Paylaş