Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası,  Gürcistan ile Sakarya İli arasındaki ticaret hacminin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla        15 Eylül 2010 Çarşamba günü, Odamızda yarım günlük bir program kapsamında “Gürcistan Ülke Günü” toplantısı düzenleyecektir.

15 Eylül 2010 Çarşamba günü, 09:30-12:30 saatleri arasında yapılacak toplantıya Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Tariel LEBANİDZE'de katılarak Gürcistan'daki fırsatlar hakkında katılımcılara bilgiler verecektir.

Bilindiği üzere, Türkiye ile Gürcistan ekonomik, kültürel ve tarihi bağlarla birbirine bağlı ve aralarında sorunsuz ilişkilerin olduğu iki komşu ülkedir. Türkiye'nin yakın ilişki içerisinde olduğu ülkelerden biri olan Gürcistan'la uzun yıllara dayanan sağlam dostluk bağları kurulmuştur.

Küreselleşen yeni dünya düzeninde, Türkiye ve Gürcistan gibi iki ülke ekonomisinin işbirliği yapması, bir çok iş fırsatını beraberinde getirecek ve oluşabilecek fırsatlardan iki ülkede çok ciddi kazançlar sağlayacaktır.

Gürcistan, Türkiye'nin Orta Asya'ya açılan ve Orta Asya ile bağlantı sağlanan en önemli kapısıdır. Türkiye'nin dış politikasında vazgeçemeyeceği ülkelerden biri olan Gürcistan ile bu bağlamda ticari işbirliklerini artırmak büyük bir kazanım olacaktır.

Gürcistan Ülke Günü toplantı programı aşağıda yer almaktadır. İlimiz ticaretinin geliştirilmesine katkı sağlayacağına inandığımız bu etkinliğimiz dış ticaret alanında faaliyet gösteren üyelerimizin yanı sıra yeni ticari işbirlikleri kurmak isteyen tüm üyelerimizin katılımına açıktır.

TOPLANTININ

Konusu        : Gürcistan Ülke Günü

Yeri                : SATSO ALİ COŞKUN KONFERANS SALONU

Tarihi             : 15 Eylül 2010 Çarşamba