Sayın Üyemiz,

TOBB tarafından Odamız'a iletilen yazı da ABD'nin Genelleştirilmiş Tercihler Sistemine ilişkin olarak 31 Aralık 2017 tarihinden sonra GTS Rejimi yürürlükteymiş gibi hareket edilip GTS kapsamında yer alan ürünlerin sevkiyatlarında ilgili ithalatçılar tarafından ABD gümrüklerine sunulan ürünün teslim evrakında (cbp Form 7501) "A" işaretinin eklenmeye devam edilmesi gerektiği vurgulanmıştı.

"23 Mart 2018 tarihinde Başkan Trump, 1 Ocak 2018 – 31 Aralık 2020 tarihleri arasında geçerli 1625 sayılı GSP yeni uzatma yasasını imzalamış, böylece ABD tarafından uygulanmakta olan GSP sistemi 2020 yılına kadar uzatılmış bulunmaktadır. Ayrıca, yasa geriye dönük olarak kabul edilmiştir. "

Bu bağlam da, 1 Ocak 2018'den GTS'nin yeniden yürürlüğe girdiği tarihe kadar, GSP kapsamında yapılan sevkiyatlarda ödenmiş olan gümrük vergileri, gerekli prosedürleri yerine getirilmiş olması kaydıyla, ithalatçılara iade edilmektedir.

Saygılarımızla,

Teyfik ÖZTÜRK
Genel Sekreter V.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]