Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden Odamız a gelen yazıyla; Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Mısır'a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır ihracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğuna dair uygulaması 16.03.2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olup, konu hakkındaki çalışmalar bu tarih itibariyle yapılmaya başlanmıştır.

Mısır tarafından 13.04.2018 tarihinde alınan bilgilere göre güncellenmiş onaylı ve onay bekleyen firma listelerinin Ekonomi Bakanlığı'na iletildiği belirtilmekte olup, anılan listede yer alan 381 firmaya Mısır'ın ilgili idari otoritesi tarafından onay verilmiştir. Bununla birlikte, 148 firmanın ise halen onay beklemekte olduğu kaydedilmektedir.

Bu çerçevede, mevcut durumda Mısır üretici Kayıt Sistemi'ne başvuru işlemlerinin tamamlanmasına rağmen halihazırda henüz onay bekleyen Odamız üyesi firmaların güncel durumlarını sorgulamak ve firmalara sisteme kabul edilmeme gerekçelerini elektronik posta ile vermek amacıyla Odalar ve Borsalar Birliği ([email protected]) adresine ve Odamız ([email protected]) adresine 04.06.2018 tarihine kadar başvuruda bulunulmasını rica ederiz.

Saygılarımızla,
 

Teyfik ÖZTÜRK
Genel Sekreter V.

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]

Duyuru Tarihi : 29/5/2018
Paylaş