Sayın Üyemiz;

Bilindiği üzere "Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun" 18.05.2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu kanunla, kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylıkları, geçmiş dönemlere ilişkin matrah ve vergi artırımında bulunan mükelleflere ayrıcalıklar, işletmelerdeki emtia, makine, techizat ve demirbaş kayıtlarına ilişkin cezasız düzeltme imkanı, kasa ve ortaklardan alacaklar hesabının cezasız ve faizsiz düzeltilmesi, ihtilafların sulh yoluyla sonlandırılması, yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların belli tarihe kadar vergisiz ve ayrıcalıklı imkanlarla milli ekonomiye kazandırılması, beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş gelir ve kazançların zam ve faizsiz pişmanlıkla beyan edilmesi ile 6552, 6736 ve 7020 sayılı Kanunlar kapsamında ödemeleri devam eden borçlar için peşin ödeme indirimi gibi imkanlar getirilmiştir.

Söz konusu kanunun uygulanma esasları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyenlere yönelik olarak 21 Haziran 2018 tarihinde saat 14.00'de SATSO Hizmet Binasında bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğiyle düzenlenecek toplantıda Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Sayın Halim BURSALI tarafından katılımcılara detaylı bilgiler aktarılacaktır.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimiz için oldukça faydalı olacağına inandığımız bahse konu bilgilendirme toplantımıza iştirakinizi rica ederiz. 

Saygılarımızla,

 

Teyfik ÖZTÜRK
Genel Sekreter V.

 

Konuşmacı : SMMM Halim BURSALI
Tarih : 21 Haziran 2018
Saat : 14.00
Konu : 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu
Yer : Ali Coşkun Konferans Salonu
Sakarya Ticaret Ve Sanayi Odası Hizmet Binası

 

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]

Duyuru Tarihi : 18/6/2018
Paylaş