İşletmelerin firmalarını tanıtıp, yabancı firmalar ile teknolojik ve ticari iş birliği yapmaları için ikili iş görüşmeleri organize eden Doğu Marmara ABİGEM, uluslararası üç fuar ve bir konferansın yer aldığı Stop4Business Projesi ile 17 Avrupa ülkesi KOBİ'lerini birbirine tanıtmakta ve iş ağları oluşturmaktadır.

Stop4Business Projesi kapsamında başarıyla tamamlanan 6 - 8 Mayıs 2010 Yapı İstanbul Fuarı'nın ardından,

·         28 Eylül – 1 Ekim 2010 Eurosun Konferansı – Graz, Avusturya

·         30 Kasım – 3 Aralık Pollutec – Lyon, Fransa

·         Nisan 2011 Uluslararası İnşaat Fuarı – Brno, Çek Cumhuriyeti

ile etkinliklerine devam etmektedir.

Projenin 3. ayağı olan POLLUTEC Çevre Teknolojileri Fuarı Aralık 2010'da 24.kez düzenlenecektir. 40.000 m2lik alanda  2400 katılımcı ve 75.000 ziyaretçiye ev  sahipliği yapması hedeflenmiştir. 2008 yılında Pollutec, 225 ‘i yabancı olmak üzere toplam 1100 katılımcı, ve 5500 ‘ü yabancı olmak üzere 36000 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır.

Pollutec Çevre Teknolojileri Fuarına katılım gerçekleştirecek sektörler Çevre Mühendisliği , Su Teknolojileri, Pis Su Arıtma, Geri Dönüşüm, Ölçme Sistemleri , Alternatif Enerji, Yenilenebilir Enerji'dir.

İkili görüşmelerine katılmak isteyen firmaların Doğu Marmara ABİGEM ile irtibata geçmeleri önemle rica olunur. Başvuran firmalara yapılacak firma ziyareti sonrasında, uygunluğu kabul olan firmaların profili hazırlanacak ve veritabanına girilecektir. Bu veritabanından firmalar birbirlerini görüp değerlendirebilecek ve ilgilenilen firmalara gönderilen görüşme talepleri neticesinde firmaların fuar ajandası oluşturulacaktır. İkili iş görüşmeleri esnasında firmalar kendilerini tanıtma ve karşı tarafı tanıma, ticari ve teknolojik iş birliklerine adım atma imkanına sahip olacaktır.

İkili İş Görüşmelerinin Firmalara Katkıları;

ü  Ortak veri tabanına girilen firma profilleriniz henüz siz fuara varmadan yurt dışı firmalar tarafından incelenme olanağı bulur.

ü  Zaman, para ve emekten tasarruf ederek kendinizi yurt dışında tanıtırsınız.

ü  Fuar süresince katılımcı ya da ziyaretçiler ile kilit kontaktlar kurabilirsiniz.

ü  Öncesinde oluşturulan ajanda ile vaktinizi daha verimli kullanabilir, daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Ayrıca fuar süresince güncellenen ajandanıza yeni görüşmeler ekleyebilirsiniz.

ü  İdeal ortaklar ile bir araya gelebilir, somut görüşmelerde bulunabilirsiniz.

ü  Fuar öncesi ve sonrası Doğu Marmara ABİGEM, sizlere danışmanlık hizmetleri ile yol gösterecektir.

Ayrıca oluşturulan firma profilleri Doğu Marmara ABİGEM'in ortağı olduğu yaklaşık 50 ülkenin bulunduğu Avrupa İşletmeler Ağı'nda yayınlanacaktır.

İnşaat, Gıda, Enerji, Kimya, Metal ve Makina sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerin endüstriyel proseslerinin yönetimi ve arıtma sistemleri ile ilgili ekipman ve teknolojilerin sergileneceği POLLUTEC 2010 Fuarı'nda ilgili firmalar ile ticari ve teknolojik işbirliği yapmak için irtibat kurulacak kişiler:

Doğu Marmara ABİGEM:

Pınar ÖZBAY:  [email protected] - 0 262 323 08 56 – 108