Sayın Üyemiz;

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ve KOBİ Değer Kredisi ile; başta imalatçı ve ihracatçılar olmak üzere tüm sektörlerden, yıllık cirosu 25 milyon TL'nin altında olan mikro ve küçük ölçekli KOBİ'lere yönelik uygun şartlarda finansman desteği sağlanması amaçlanıyor.  

Bu destek paketi ile imalat ve ihracat sektöründeki işletmelere azami 1 milyon TL, diğer ticaret ve hizmet sektörlerindeki firmalara azami 500 bin TL'lik kredi kullanma imkanı sağlanıyor.  

KOBİ'lerin işletme sermayesi finansmanına erişiminin kolaylaştırılması, mali yapılarıyla beraber üretim, istihdam, ticaret, ihracat konularında imkan ve kabiliyetlerinin güçlendirilmesinin amaçlandığı KOBİ Değer Kredisi  6 ay anapara ödemesiz, toplam 36 ay vadeli ve aylık 1,54 faiz oranı ile toplamda 20 Milyar TL'lik kredi paketi katılımcı 13 banka tarafından kullandırılacak. 

Katılımcı bankalar; Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, TEB Bankası, Vakıf Katılım, Yapı Kredi, Alternatif Bank, Ziraat Katılım, Al Baraka ve Şekerbank. 

Saygılarımızla, 

Teyfik ÖZTÜRK
GENEL SEKRETER  

 

İçeriğe ulaşmak için tıklayınız.
 
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 


Duyuru Tarihi : 23/1/2019
Paylaş