Sakarya Ticaret Sanayi Odası ve Kamu İhale Kurumu ile işbirliğinde, "Elektronik İhale - Elektronik Eksiltme - Kamu İhale Mevzuatında Fiyat Dışı Unsur Kavramı” Konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, Meclis Üyeleri ve çok sayıda özel sektör temsilcisinin katıldığı programda,  Kamu İhale Kurumu Uzmanları Bünyamin Susar ve Muhammet Bulut tarafından, Elektronik İhale, Elektronik Eksiltme ve Kamu İhale Mevzuatında Fiyat Dışı Unsur Kavramı konuları ele alındı.

SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, Kamu İhale Kurumu Uzmanları, kamu ihalelerindeki işleyiş, büyüklük ve önemine değindi.

E- İHALE

Kamu İhale Kurumu Uzmanı Bünyamin Susar, kamu ihaleleri ve özel sektörün kamu ihalelerine katılımı ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Özel sektörde çoğu şirketlerin kamu ihalelerine girme endişeleri ve engelleri vardır. Kamu ihalelerinin sadece birkaç şirket tarafından yapılması hem rekabeti engelliyor hem de maliyetlerin fazla olmasına yol açıyor. E-İhale uygulaması süreciyle şirketler tekliflerini daha rahat sunabiliyor. Gerekli ve istenen belgelerin daha rahat ve elektronik ortamda kolayca verilebilmesini sağlıyor. E-ihale sürecinin kapsamı genişletildi.”

EKAP

Elektronik Kamu Alımları Platformunun işleyişi hakkında da bilgilerin verildiği toplantıda,  EKAP sistemi ile fiziki olarak sunulması gerekmeyen belgelerin internet ortamında kaydedilmesi kolaylığına ve fiyatdışı unsurlar konusuna da vurgu yapıldı.

Kamu İhale Kurumu Uzmanı Muhammet Bulut EKAP  ve fiyat dışı unsurlara değinerek “Bazı Kamu İhalelerinin başvuruları, sadece EKAP üzerinden yapılabilecek. E -İhale yönetmeliği ile fiziki olarak istenilen belge sayısını azaltmak, ihaleyi açan kamu kuruluşunun ve ihale teklifini veren firmaların ihale sürecinde işleyişini hızlandırmak amaçlanıyor.” diye konuştu.

 

 

Duyuru Tarihi : 14/2/2019
Paylaş