Sayın Üyemiz,

Ticarette sahtecilik ve dolandırıcılık ticaretin tarihi kadar eskidir. Ticaretin artması ve yeni teknolojilerin kullanılması ile birlikte sahtekar ve dolandırıcıların sayısında artış ve kullandıkları tekniklerde farklılık olabilmektedir. Bu seminerimizde sahtekar ve dolandırıcıların düşünce şekli, bakış açısı, faaliyet ve yöntemleri örneklerle verilecek, diğer taraftan bir ticari faaliyet boyunca sözleşmeden itibaren teslim, tahsil ve ödeme sürecinde risk ve kontrol noktalarını gösterilerek ve korunma yöntemleri anlatılacaktır. Böylece firmaların ve dolayısıyla ülkenin uğrayabileceği zararların önüne geçilmeye çalışılacaktır. 23 Temmuz 2019, Saat: 14:00 -  16:00 arasında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda Uluslararası Ticaret Odası tarafından bir seminer düzenlenecektir. Sunum Uluslararası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Bankacılık Komisyon Başkanı, Dış Ticaret Danışmanı Abdurrahman Özalp tarafından yapılacaktır. Katılım ücretsiz olup afiş ve katılım teyit formu linktedir.

Saygılarımızla,

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası

Genel Program             :
  • Uluslararası Ticaret ve Kapsamı Hakkında Genel Bilgilendirme
  • Sahtecilik ve Dolandırıcılık Genel bilgiler
  • Sahtecilikte Kullanılmış bazı yöntem ve Belgeler
  • Bir Sahtekar Gibi Düşünmek
  • Sahtecilik ve Dolandırıcılık Alanları
  • Alıcı, Satıcı ve Bankaların Kayıpları
  • Sözleşme, Belgeler, Teslim ve Ödeme Yöntemi Bazında Risk Noktaları ve
  • Sahtecilik Olayları
  • Sahtecilik ve Dolandırıcılığa Karşı Önlemler
  • Sahtecilik ve Dolandırıcılık Konulu ICC Görüşü ve ICC’nin yaklaşımı

Konuşmacı: Uluslararası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Bankacılık Komisyon Başkanı, Dış Ticaret Sayın Danışmanı Abdurrahman Özalp

Konu: Dış Ticarette Sahtecilik ve Dolandırıcılık
Yer: Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası
Tarih : 23 Temmuz 2019, Saat: 14:00 - 16:00

Seminer afişine ulaşmak için tıklayınız.
Katılım Teyit Formuna ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

Duyuru Tarihi : 12/7/2019