Sayın Üyemiz,

KOSGEB tarafından  geleneksel girişimcilere yönelik KOBİ Finansman Destek Programı başlatılmıştır. KOBİ'lerin finansmana daha kolay erişebilmesi amacıyla 50 bin liraya kadar destek sağlanacaktır. İlk defa uygulanacak bu mekanizmayla; 50 bin liraya kadar alınan kredinin 10 puanlık finansman maliyetini KOSGEB tarafından karşılanacaktır. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını olması durumunda 50 bin liralık limit 70 bin liraya çıkacaktır. Kredinin teminatını ise, Kredi Garanti Fonu tarafından sağlanacaktır.

Kobi Finansman Destek Programı ile geleneksel girişimcilerin finansmana daha kolay erişebilmesi ve kullanılan devlet imkanları ile daha fazla katma değer yaratması amacıyla kurgulanmıştır. Yeni programa göre işletmeler, 10 bankadan kredi kullanabilecektir. Bu kredinin yıllık faiz veya kâr payı tutarlarının önemli bir bölümü KOSGEB tarafından karşılanacaktır. Program kapsamında KOBİ'ler İşletme Kredisi veya Makine Teçhizat Kredisi kullanabilecektir. KOBİ'ler, ihtiyaç duydukları zaman limitleri dâhilinde bu destekten yararlanabilecektir. Limitler 3 yıl süreyle geçerli olacak, işletme üç yıl içerisinde üst limiti aşmadan desteği istediği zaman kullanabilecektir. Girişimciler, 12 aylık vadede sadece anapara ve 3.75 puanlık faiz veya kar payı ödemesi yaparak, 18 aylık planlamada, faiz veya kar payı oranı, 4'e çıkacağı belirtilmiştir.

Saygılarımızla,

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

SATSO Mobil Uygulama
 AppStore  Google Play