Sayın Üyemiz;

2010'da Ülkemiz ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan hükümetlerarası anlaşmayla Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin kurulmasına yönelik çalışmalar başlamış, santralin birinci ünitesi için Nisan 2018'de İnşaat Lisansı alınmasıyla inşaat faaliyetleri hızlanmıştır. İlaveten 26 Ağustos 2019 tarihinde ikinci ünitesi için de İnşaat Lisansı alınmıştır.

2019'daki gelişmeler sonucunda bir Türk şirketi ile bir Rus şirketinin ortak kurduğu konsorsiyum (Titan2-IC İçtaş JV) santralin ana yüklenicisi olmuştur. Bu kapsamda Türk şirketinin de Projeye dâhil olması ile yerli tedarik konusunda daha aktif çalışma imkânı doğmuştur. Diğer yandan santralin inşasına yönelik ihaleler Akkuyu Nükleer A.Ş. ile ana yüklenici (Titan2-IC İçtaş JV) tarafından Rosatom kurallarına göre düzenlenmektedir.

Akkuyu Nükleer Güç Santralleri için en güncel SUNUM lar ile İlgili Linkler ve İletişim Bilgileri TOBB – CERN Sanayi irtibat ofisinin web sitesinde yayınlanmıştır.

• TITAN2 - IC İçtaş İnşaat A.Ş. arasında kurulan işbirliği, PROJEDEKİ ROLÜ VE KAPSAMI, SATIN ALMA KAPSAMI, 2020-2021 öngörülen İHALE TAKVİMİ (sunum içinde) , İSTANBUL FİRMA BİLGİLENDİRME OFİSİ bilgileri,
• AKKUYU NGS Projesi ve Yerelleştirme Konuları Hakkında Genel Bilgiler,
• Akkuyu NGS İnşaat Projesi Kapsamındaki Rekabete Dayalı Satınalma Prosedürlerine Katılım Usulü,
• TSE, TSE nin Akkuyu Projesindeki rolü, Onaylı Malzeme Kuruluşu Olarak Yetkilendirilme ile TSE Onay Kapsamında Olan Ürünler

Saygılarımızla, 

 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası



Tüm bu bilgilere ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

SATSO Mobil Uygulama
 AppStore  Google Play      
 
Sosyal Medya Hesaplarımız
 Instagram  Twitter  Facebook  Youtube  Linkedin

 

 

Haftalık E-Bülten
Sakarya Ekonomi Dergisi

 


Duyuru Tarihi : 24/1/2020
Paylaş