Sayın Üyemiz;

2019 yılında, kamu tarafından kar amacı güden işletmelere (startuplar, KOBİ’ler, sanayi ölçeğindeki firmalar) sunulan Ar-Ge hibe destek programlarında yaşanan en önemli ve radikal gelişme, 1995 senesinden bu yana yürütülen TEYDEB 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı ile 2005 senesinden bu yana yürütülen TEYDEB 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Projeleri Destekleme Programında “çağrılı sisteme” geçiş yapılması kararının alınması oldu.

6 ana başlıkta değişiklik yapıldı. Özetlemek gerekirse:
1. Sunulacak proje önerilerine ilişkin birtakım “öncelikler” belirlendi
2. Değerlendirme Süreçleri sıkılaştırıldı ve daha seçici davranılması için ek prosedürler tanımlandı
3. Proje önerisi sunan firmaların geçmiş proje yönetme tecrübeleri ve Ar-Ge projesini ticarileştirme ve yaygınlaştırma konusundaki çalışmaları da değerlendirme kapsamına alındı
4. Öncelikli Alanlar Tanımlandı ve bu alanlarda sunulacak projelerin “desteklenme ihtimalinin” daha yüksek olacağı vurgusu yapıldı.
5. “Teknoloji Olgunluk Seviyesi” kavramı ilk kez TEYDEB projelerinde kullanılmaya başlandı.
6. Proje Başvuru Dosyası formatları güncellendi ve daha detaylı başvuru dosyası şablonları devreye alındı.

1501 - TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı TÜBİTAK Resmi Sitesi İçin TIKLAYINIZ
1507 - TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı TÜBİTAK Resmi Sitesi İçin TIKLAYINIZ

TEYDEB Başkanı Mehmet Aslan tarafından "1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı" ve "1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı" çağrı sürecine ilişkin gerçekleştirilen sunum ile teknoloji Hazırlık Seviyeleri ve Öncelikli Teknoloji Alanları Ar-Ge ve Yenilik Konuları sunumlarına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Saygılarımızla,

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

SATSO Mobil Uygulama
 AppStore  Google Play