Sayın Üyemiz,

Odamız tarafından iş dünyamızı uluslararası alanda daha güçlü bir konuma taşımak, ihracatçı olmak isteyen üyelerimize destek sağlamak ve üyelerimizin uluslararası pazarlardaki konumlarını güçlendirmek amacıyla T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ" (UR-GE) kapsamındaki devlet desteğinden üyemiz firmaların da yararlandırılması için bir proje başlatılacaktır.
Programın amacı; bugüne kadar çeşitli engeller veya yetersizlikler nedeniyle hiç ihracat yapamamış üyelerimizin dış pazarlara açılmasını sağlamak,  düzensiz ihracat yapan üyelerimizi teşvik ederek onları düzenli ihracat yapar hale getirmek ve halihazırda ihracat yapan üyelerimizin uluslararası pazarlardaki varlıklarını güçlendirmektir. Destek programı ile ilgili Ticaret Bakanlığı'nın sunumuna aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Gıda makineleri, aletleri imalatı ve yan sanayi alanında faaliyet gösteren, ticareti ile uğraşan, bu sektöre hizmet sağlayan ya da değer zinciri içinde yer alabilecek, ihracat yapmak isteyen ya da ihracatlarını artırmayı hedefleyen ve yurt dışı pazarlamada sinerji yaratacak üyelerimizin ortak hedef ve ortak pazarlama faaliyetleri etrafında bir araya gelmeleri amaçlanmaktadır.  

Söz konusu proje 2 yıl sürecek olup; projeye katılan üyelerimiz için firma özelinde ihtiyaç analizi yapılarak firmanın geliştirilebilir ve gelişmiş yönleri belirlenecektir. Firmaya, ihtiyaçları doğrultusunda eğitim ve danışmanlık desteği sağlanacaktır. İhracatın artırılması amacıyla yurtdışı pazarlarda üyelerimizin ve ürünlerin tanıtımı faaliyetleri, ticari heyetler, B2B görüşmeler gibi ihracata yönelik eylem ve faaliyetler gerçekleştirilecektir.

Projeye katılacak firmalar %75 oranında devlet desteğinden yararlandırılacak olup %25'lik tutar ise projeye dâhil olan üyelerimiz tarafından finanse edilecektir. Proje başvurusu yapılması, gerekli destekleyici belgelerin hazırlanması, proje faaliyetlerinin uygulanması ve sair ilgili tüm süreçler Odamız koordinatörlüğünde yürütülecektir. 

İlgilenen Firmalarda Aranan Şartlar:

Proje katılmak isteyen firmaların Odamız üyesi olması gereklidir. 
Şahıs firmaları proje desteklerinden yararlanamadığı için başvuru yapamayacaktır. 
Halihazırda bir UR-GE projesinde bulunan firmaların başvuruları Bakanlıkça kabul edilmemektedir.

Söz konusu projeye katılmak isteyen üyelerimizin ön başvuru formunu en geç 20 Mart 2020 Cuma gününe kadar doldurmaları gerekmektedir.

Katılma talebi yapan firmalar ile bilgilendirme toplantısı organize edilecektir.

Detaylı bilgi için: [email protected]
 
Saygılarımızla,

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası


Proje broşürü için tıklayınız. 
Başvuru için tıklayınız. 
Ticaret Bakanlığı Ur-Ge Sunumu için tıklayınız. 
Ticaret Bakanlığı UR-GE Projeleri (Bilgi ve Belgeler) Web Sayfası için tıklayınız. 



Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

SATSO Mobil Uygulama
 AppStore  Google Play      
 
Sosyal Medya Hesaplarımız
 Instagram  Twitter  Facebook  Youtube  Linkedin

 

Haftalık E-Bülten
Sakarya Ekonomi Dergisi


Duyuru Tarihi : 10/3/2020
Paylaş