Sayın Üyemiz,

TSE’den odamıza gelen yazıya istinaden COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi ve COVID-19 Güvenli Turizm Belgesi hakkındaki bilgilendirme metni aşağıda yer almaktadır.

COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi ve COVID-19 Güvenli Turizm Belgesi Hk.
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) uzmanları tarafından hazırlanan sanayi işletmelerinin Covid-19 ile mücadelesinde rehber olacak olan “Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu” T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ve Türk Standardları Enstitüsü’nün resmi web sitelerinde yayınlanmıştır. Hazırlanan kılavuz, sanayi kuruluşlarında esas olarak damlacık veya temas yoluyla bulaşan COVID-19’a yönelik; çalışanları, ziyaretçileri, tedarikçileri, bakım personelini vb. korumaya ve korunmaya yönelik hijyen uygulamalarını, bulaşın önlenmesini ve kontrol tavsiyelerini içermekte olup, aynı zamanda salgın sonrası dönemin ihtiyacı olan, firmaların güvenilir ve hijyenik üretim standartlarına uygunluğunun belgelendirilmesini de sağlayacaktır. 

Sanayi Tesisleri (COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi)
Sanayi tesisleri, kılavuzda yer alan standartları sağlıyor ve süreçlerini buna uygun yürütüyorlarsa, TSE’ye “COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi” için başvuru yapabilecek ve denetim sonrası başarılı bulunan sanayi tesisleri “COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi” sahibi olabileceklerdir.

Konaklama ve Yeme-İçme Tesisleri (COVID-19 Güvenli Turizm Belgesi)
Dünyada ki ilk örneklerden biri olan “Güvenli Turizm Belgelendirme” programı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde, Sağlık, Ulaştırma, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının katkıları ve Enstitümüzün de yer aldığı tüm sektör paydaşlarının iş birliğiyle hazırlandı. TSE konusunda uzman personeli, 60 yılı aşan belgelendirme tecrübesi ve yaygın hizmet ağı ile hizmetlerine devam etmekte olup, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Güvenli Turizm Belgelendirmesi yapmak üzere yetkilendirilmiştir. 

Konaklama ve yeme-içme tesisleri ayrı ayrı kriterler çerçevesinde uluslararası standartlarda denetlenerek, hijyen ve sağlık denetimi ve uygunluk değerlendirmesi yapılacaktır. Belgeyi alan tesisler Kültür ve Turizm Bakanlığı web sitesinden de duyurulacaktır. Güvenli Turizm Belgesi logosu, belgeyi alan tesislerinin görünen noktalarına asılacak ve müşteriler belge üzerindeki kare kod sayesinde tesis ile ilgili tüm denetleme bilgilerine ulaşabilecektir. Bu sayede tüm süreç şeffaflık kazanmış olacaktır.

Ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
https://www.tse.org.tr/Icerik/DuyuruDetay?DuyuruID=5922 
https://www.tse.org.tr/Icerik/DuyuruDetay?DuyuruID=5924

İletişim
Planlama Birimi: İstanbul Belgelendirme Müdürlüğü
E-Posta: [email protected]
Telefon: 0262 723 13 11, 723 13 75, 0262 723 13 76, 723 13 77

İstanbul Belgelendirme Müdürü: Ahmet Nursi Kartal
Telefon: 0262 723 12 79
Cep Telefonu:0532 613 92 28
E-Posta: [email protected]
Web: tse.org.tr

Bilgilerinize sunarız.

Duyuru Tarihi : 2/6/2020
Paylaş