Sayın Üyemiz,

Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı tarafından Odamıza iletilen ''Avrupa Atık Azaltım Haftası'' konulu yazıda; atık azaltma, ürünün yeniden kullanımı ve maddesel geri dönüşüm stratejileri hakkında farkındalık yaratmayı 2009’dan beri temel amaç edinen Avrupa Atık Azaltım Haftası (European Week for Waste Reduction – EWWR) Projesi’nin, atık yönetimi kapsamında dört temel faaliyet temasına (azalt, yeniden kullan, geri dönüştür, Avrupa’yı temizleyelim) odak oluşturmak için teşvik sağladığı ve hedefli iletişim araçları ile paydaş kapasitelerini güçlendirdiği ifade edilmektedir. Avrupa Atık Azaltım Haftası’nın; tek bir hafta boyunca sürdürülebilir kaynak ve atık yönetimi hakkında bilinçlendirme eylemlerinin uygulanmasını teşvik etmeyi amaçlayan bir girişim olduğu belirtilmekte olup belediyeler, kamu kurumları, atık yönetim şirketleri, özel şirketler, sivil toplum örgütleri, okullar ve üniversitelerin yanı sıra vatandaşlarında bireysel olarak anılan projeye katılım sağlayabileceği ifade edilmektedir. Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) Türkiye Koordinatörü olduğu EWWR Projesi kapsamındaki etkinliklerin, bu yıl 21-29 Kasım 2020 tarihlerinde “görünmez atık” teması ile gerçekleştirileceği belirtilmekte olup Türkiye’den projeye başvuruların MBB koordinasyonuyla kabul edileceği ve konuya ilişkin detaylara www.marmara.gov.tr/ewwr internet sitesinden erişilebileceği belirtilmektedir.
Belediyeler ve ilgili tüm başvuru sahiplerinin, EWWR’a ait resmi internet sitesi (www.ewwr.eu/en) üzerinden “register” linki aracılığıyla kayıt olduktan sonra projelerin söz konusu sisteme İngilizce olarak girişinin sağlanabileceği ifade edilmektedir.

Duyuru Tarihi : 11/11/2020