Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, Türk Standartları Ensitüsü'nden Birliğe iletilen bilgilendirmede; uluslararası ve Avrupa Birliği standart hazırlama prosedürleri gereğince, basımı üzerinden 5 yıl geçmiş olan Standartların; revizyon, tadil, yürürlükten kaldırılma veya aynen kabul edilmesini sağlamak amacıyla sistematik olarak gözden geçirildiği belirtilmektedir. Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanmış olan ve 2016 yılında yayımlanmış bulunan Türk standartları ile bu uygulamaya paralel bir çalışmanın başlatıldığı ifade edilmektedir. Buna göre, uluslararası ve Avrupa Birliği prosedürleri ile uyumluluğu sağlamak açısından, Türk Standartlarının ilgili sektör, kurum ve kuruluşlarca gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu sistematik gözden geçirme işlemi, Türk standartlarının revizyonu, tadili, yürürlükten kaldırılması veya aynen kabul edilmesini sağlamak amacıyla yapılmaktadır.

· Uluslararası ve Avrupa Birliği standart hazırlama prosedürleri gereğince basımı üzerinden 5 yıl geçmiş olan standartların revizyon, tadil, yürürlükten kaldırılma veya aynen kabul edilmesini sağlamak için sistematik olarak gözden geçirildiği,

· TSE tarafından hazırlanarak 2016 yılında yayımlanan Türk Standartları ile bu uygulamaya paralel bir çalışmanın başlatıldığı,

· Uluslararası ve Avrupa Birliği prosedürleri ile ilgili uyumu sağlamak açısından Türk Standartlarının ilgili sektör, kurum ve kuruluşlarca gözden geçirilmesi gerektiği,

· Sektörel bazda sınıflandırılmış olan Türk Standartları listesi ve bu standartların işletmeler tarafından gözden geçirilmesini müteakip doldurulması gereken sistematik gözden geçirme oy formun https://www.tobb.org.tr/KobiArastirma/Sayfalar/GoruseAcilanTSEStandartlari.php ulaşılabileceği, oy formunun ilgili işletmeler tarafından listede yer alan faaliyet alanı ile her standart için ayrı ayrı doldurularak, görüşlerin her sektörel grup için karşılarında verilen eposta adresine ulaştırılması gerektiği hususları yer almaktadır.

Duyuru Tarihi : 22/12/2020