Sayın Üyemiz,

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticaret imkanları ve iletişiminin gelişmesine katkıda bulunmak, oluşan ortamda yeni iş fikirlerinin gelişmesini sağlamak amacıyla  Sharjah bölgesindeki Hamriyah Serbest bölgesi yetkilileri   21 Şubat 2013 Perşembe günü saat 09.30'da odamızı ziyaret edecektir.  Sharjah Hamriyah Serbest bölgesindeki ticari imkanlar ve çalışma şartları ile ilgili bilgilendirmelerin yapılacağı söz konusu toplantıya iştirakinizi rica ederim.

Saygılarımla,

Uğur TIN

Hamriyah Serbest Bölgesi Hakkında Kısa Bilgi Notları

"Sharjah 'da 3 liman bulunmaktadır. Hamriyah Serbest Bölgesi 1995'de kurulmuştur ve 23 milyon metrekare alana sahiptir. Hamriyah Serbest Bölgesinde Yatırımcılar için %100 firma sahipliği, stratejik olarak Afrika ve Ortadoğu'ya açılan yol, çok basit uygulamalar, prosedürler en önemli avantajlar arasında bulunmaktadır. Hamriyah serbest bölgesinde yabancı yatırımcı olarak ofis açılabilir, depo ya da arsa kiralayabilirsiniz. Serbest Bölge içerisinde 7 bölge bulunmaktadır Bunlar, Denizcilik şehri, Orman Ürünleri Bölgesi, Petro-Gaz Bölgesi, Çelik Bölgesi, İnşaat Ürünleri, Petro Kimya ve Kozmetik Bölgesi olarak sıralanıyor. Ulaşım 3 liman ve karayolu tarafından sağlanmakta olup limanlar 14 metre derinliğe sahiptir. Ülkemiz 2012 yılında Birleşik arap emirliklerine 3 milyar dolardan fazla ihracat yapmış olup bu bölgenin Ortadoğu'dan Afrika'ya açılan bir kapı olması açısından önem arz etmektedir.
Bölgede elektrik tüketim fiyatı : 0,05$ /  KWa
Bölgede su  tüketim fiyatı: 8,17$ / 1000Galon

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.
Duyuru Tarihi : 14/2/2013