Yaklaşık bir yıldır devam eden çalışmalar kapsamında, 25 Mayıs ve 5 Haziran tarihlerinde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteği ile Elmas Garden Inn'de Otomotiv Şehri Sakarya Konulu Otomotiv Çalıştayı ile Sakarya vites yükseltecek.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "SATSO olarak Sakarya'yı otomotiv şehri yapmak için etkili-işleyebilir bir strateji ve yol haritası geliştirmek ve bunu uygulamak istiyoruz. Bu Çalıştayla özellikle ilimiz ve Türkiye ekonomisinin temelini oluşturan otomotiv ana ve yan sanayi sektörlerimizin rekabet güçlerini ortaya koymak ve artmasına katkı sağlamak için Bölgesel İnovasyon Stratejilerini belirleyerek yol haritasını kamuoyu ve paydaşlar ile paylaşmak ve modelin sürdürülebilirliğini sağlamak için rehber yaratmayı amaçlıyoruz.

Bu anlamda  "Otomotiv şehri Sakarya" konulu Çalıştay'ımızın ilk günü 25 Mayıs 2012, Cuma Elmas GardenInn'de gerçekleştirilecek. Çalıştay'a otomotivle ilgili ana ve yan sanayi temsilcileri, Ar-Ge/Mühendislik müdürleri, kamu görevlileri, sivil toplum örgütleri, sanayi odaları katılacak. Çalıştay'ın ikinci etabı ise ulusal bazda otomotiv sektöründe söz sahibi kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile yine aynı yerde 05 Haziran 2012, Salı günü yapılacak" dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul bundan bir yıl önce Başbakan'ımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı'mız Nihat Ergün'ün yerli otomobil üretimi ile ilgili çağrısını cevapsız bırakmayan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın uzun zamandır devam eden Çalıştay'ın hazırlıkları hakkında da bilgi verdi.

Kösemusul açıklamasında, "Geleneğimizdeki istişare kültüründen ilham alan, iletişim ve düşünme kalitesini üst düzeye çıkaran, devrimsel bir grup çalışması biçimi olan bu Çalıştay, gündemimizdeki konuda istişareleri buluşturmak adına planlandı. Bir başka ifadeyle MR cihazı gibi düşünebileceğimiz Çalıştay yöntemi ile Sakarya'nın ve bölgenin otomotiv sektörü bağlamında fırsat ve imkânlarını hem bir bütünlük hem de detay düzeyinde ve cerrah titizliğinde inceleyeceğiz.Çalıştay ve Otomotiv Şehri Sakarya projesi ile ilgili detaylı bilgileri www.otomotivsehrisakarya.com adresinden öğrenebilirsiniz. Odamız tarafından düzenlenen web sayfasına Çalıştay ile ilgili gelişmeler de süreçlerle birlikte eklenecek. Sakarya kapılarını otomotive bu Çalıştay ile açarak vites yükseltecek. " dedi.

Haber Tarihi : 10/5/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::