"Sakaria Türkiye'nin Adını Duyuracak"

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Nihat Ergün'ün Toyota'ya önerisi ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

Kösemusul konu ile ilgili olarak;''Toyota Sakarya Fabrikası'nın dünyada 0 hata ile araç üretme başarısını SATSO olarak Sakarya'nın otomotiv üssü olması lobi çalışmalarında defalarca dile getirdik. Kendisiyle gurur duyduğumuz değerli Bakanımızın bu konuya duyarlı yaklaşımından çok memnun olduk. Lobi çalışmalarımızın amacına ulaşıyor olması da ayrıca umut verici. Türkiye'de Toyota'nın Ar-Ge merkezi kurması önemli, yeni pazarlara uygun model üretimiyle daha da başarılı olacaklardır.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul bundan bir yıl önce Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Nihat Ergün'ün yerli otomobil üretimi ile ilgili çağrısını cevapsız bırakmayan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın uzun zamandır devam eden Çalıştay'ın hazırlıkları hakkında da bilgi verdi.

Kösemusul açıklamasında, "Geleneğimizdeki istişare kültüründen ilham alan, iletişim ve düşünme kalitesini üst düzeye çıkaran, devrimsel bir grup çalışması biçimi olan bu Çalıştay, gündemimizdeki konuda istişareleri buluşturmak adına planlandı. 25 Mayıs' ta ilk oturumu yapılacak Otomobil Çalıştayı ile de Sakarya otomotivde vites yükseltecektir. SAKARYA adlı Toyota serisi hem Sakarya ilinin motivasyonu olacaktır, hem de otomotivde Türkiye'nin adını duyuracaktır. Şimdiden Hayırlı olsun diyorum.''dedi

Haber Tarihi : 14/5/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::