SATSO'nun 15. Meslek Komitesi (Sağlık Kuruluşları, Eczaneler ve Parfümeri Ticareti) tarafından organize edilen ve Sakarya Valiliği, SATSO, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Palmiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından desteklenen "Ağız ve Diş Sağlığı" konulu resim yarışması sonuçlandı.

 

Ağız ve Diş sağlığının insan hayatındaki öneminin vurgulanmak istendiği yarışmanın ödül töreninde konuşan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı; yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik ederek böyle etkinliklerin artarak devam etmesi için destek vereceklerini ifade etti. Yazıcı ayrıca, ağız ve diş sağlığı bakımının yarışmanın önemine de değinerek küçük yaşta çocuklara bu alışkanlığın edindirilmesi gerektiğini ve bu etkinliğin de söz konusu kazanım adına önemli bir çalışma olduğunu dile getirdi.

 

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'nın ardından konuşan SATSO 15. Meslek Komitesi Başkanı ve Palmiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Turhan Bölükbaşı konuşmasında şunları dile getirdi:

 

"Çocuklarımız, hepimizin gözbebeği varlıklarımız, geleceğimizdir. Ağız ve diş sağlığı konusunda çocuklarımızı bilinçlendirmek, önemini hatırlatmak adına düşündüğümüz resim yarışması ilköğretim 4. ve 5. sınıf öğrencilerini kapsamaktadır. Niye 4. ve 5. sınıflar? Çünkü 9-10 yaşları ağızdaki süt dişleri ile daimi dişlerin yer değiştirdiği karışık dişlenme dönemidir. Bu dönemde yapılacak küçük müdahalelerle hatta ve hatta sadece ideal bir diş fırçalamasıyla ileride oluşabilecek çapraşıklıkların, diş kayıplarının önüne geçilebilmektedir. Yine bu dönemde kazandırılan ağız bakımı ile de mevcut durum korunmuş olur. İşte tüm bu sebeplerden dolayı çocuklarımıza ağız ve diş sağlığının önemini aşılamayı hedef olarak belirledik, inanıyoruz ki bu hedefe de ulaşacağız.

 

Bu kapsamda sonraki hedeflerimizden biri de 2000 öğrencinin ağız ve diş muayeneleri ve diş taraması yapmaktır."dedi.

 

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ yaptığı konuşmada ise şunları dile getirdi:

 

"Öncelikle 15. Meslek Komitemiz (Sağlık Kuruluşları, Eczaneler ve Parfümeri Ticareti) tarafından organize edilen ve SATSO, Sakarya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Palmiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından desteklenen "Ağız ve Diş Sağlığı" konulu resim yarışmasının ödül töreninin Odamızda yapılıyor olmasından camiamız adına büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim.

 

Ağız ve Diş sağlığının insan hayatı için ne denli önemli olduğunu geleceğimizin teminatları olan çocuklarımıza öğretebilmek, bu konuda bilinçli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine vesile olmak amacıyla düzenlenen bu yarışma aynı zamanda çok güzel bir sosyal sorumluluk örneğidir.

 

Geleceğimizin sanayicileri, iş adamları, bilim adamları, yöneticileri olacak olan çocuklarımızı desteklemek, cesaretlendirmek ve özendirmek gereklidir. Odamız da gelecek vadeden başarılı öğrencilerimizi desteklemeyi kendine görev addetmiştir.  

 

Hem sosyal, hem eğitici, hem tanıtıcı ve hem de özendirici faaliyetler niteliğine sahip olan bu ve benzer yarışmaların devamlılıklarının olması gerektiğini düşünüyoruz.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının yaşamlarının her evresinde devam etmesini diliyorum. Daha büyük başarılarda isimlerini duyurmaları en büyük temennimizdir." diyerek sözlerine son verdi.

 

 

Protokol konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi.

 

"Ağız ve Diş Sağlığı" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve verilen ödüller:

Yarışmanın:

1 incisi Atatürk İ.Ö.O. öğrencisi Tarık GÖKLÜOĞLU'na Masaüstü Bilgisayar,

2 incisi Arifiye Açmalar İ.Ö.O  öğrencisi Sümeyye YILMAZTÜRK'e Video Kamera,

3 üncüsü Atatürk İ.Ö.O öğrencisi İsmail Cem KÖPRÜLÜOĞLU'na Dijital Fotoğraf Makinesi,


Yarışmanın
4 üncüsü  Sabiha Hanım İ.Ö.O'ndan Özge MERMER'e mansiyon ödülü olarak MP4 Player, 

5 incisi SAÜ Vakfı İ.Ö.O'ndan Yeşim DEMİR'e de mansiyon ödülü olarak MP4 Player verildi.

Yarışmada dereceye giren ve sıralamada 6 ile 16 ncı dereceler arasında yer alan öğrencilere spor ayakkabı, ağız/diş muayenesi ve tedavisi ile kitap gibi çeşitli ödüller verildi.


Haber Tarihi : 4/12/2009
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::