Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam ve Ak Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u makamında ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde SATSO öncülüğünde MARKA desteği ile ilk etabı gerçekleştirilen Otomotiv Kenti Sakarya Çalıştayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Ziyarette konuşan Ak Parti ile Başkanı Recep Uncuoğlu çalışmanın önemine değinerek "otomotiv sektörü ile ilgili olarak yatırımların davetçisi olmalıyız. Bahse konu babayiğitler ile ilgili Hükümetimizin çalışmaları doğrultusunda farklı ortaklıklarla bir konsorsiyum oluşturularak yatırımlar, Türkiye'ye ve Sakarya'ya çekilebilir" önersinde bulundu.

Uncuoğlu ayrıca, "Yatırımların Sakarya'ya çekilmesi konusunda avantajlarımızı kullanarak davetkar olmalıyız. Maliyet, uygun arazi potansiyeli, lojistik gibi her anlamda destekleyici niteliklerin olması gerekir. Geçtiğimiz günlerde yapılan çalıştayın bu alt yapıları belirlemek anlamında büyük önem teşkil ettiğine inanıyorum. Yatırımcılar açısından cazip bir bölge olması açısından ilimizi hazırlamalıyız" diye konuştu.

Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam ise çalıştay çerçevesinde daha da gelişeceğine inandıkları otomotiv sektörünün çarpık sanayileşmeyi önlemek, kümelenmeyi desteklemek gibi önemli sonuçları olacağını ve her şekilde Sakarya'yı olumlu etkileyeceğini dile getirdi.

İslam ziyaretinde özellikle bir konuya daha değinerek 2008 yılında SATSO paydaşlığında başlatılıp Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen tarafından desteklenen Marka Kent Sakarya Projesi'nin yeniden canlandırılarak kaldığı yerden devamlılığının sağlanmasına dikkat çekti.

Milletvekili Ayşenur İslam konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen ile gerçekleştirdikleri görüşme neticesinde Sakarya'nın turizm potansiyelinin canlandırılması ve ülke turizmine kazandırılmasına yönelik 2008 yılında başlayan çalışmaların yeniden ve ivedilikle başlatılması için hazırlıklara başlamak adına SATSO ile iletişime geçtiklerini ifade etti.

İslam, Marka Kent Sakarya Projesi için kurulan Kültür Turizm Komisyonu tarafından daha önce 4 defa gerçekleştirilen çalıştay içerikli toplantının 5.'sinin yine SATSO ev sahipliğinde gerçekleşmesini temennisini dile getirerek bu çalışma ile, il turizmini hak ettiği seviyelerde ve potansiyeli çerçevesinde geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Marka Kent Sakarya Projesi'nin yeniden aktif hale getirilerek ilimizin turizm potansiyelinin yükseltilmesi konusunda SATSO'nun her türlü desteği vereceklerini ve böyle güzel bir çalışmaya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. Kösemusul ayrıca SATSO bünyesinde kurulmuş olan Turizmi Geliştirme Komisyonu'nun da çalışmaları hakkında bilgi vererek söz konusu konseye bu komisyon üyelerinin de dahil edilerek verimli bir çalışma yürütülebileceğini belirtti.

 

 

Haber Tarihi : 29/5/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::