Dünyanın her yerinden üniversite öğrencilerinden oluşan ekipleri, enerjiden tasarruf eden araçlar tasarlamaya, üretmeye ve test etmeye teşvik eden Shell EcoMarathon yarışında Avrupa 7. si olan SAİTEM takımı, kendilerine destek veren kurumlara teşekkür ziyaretinde bulunuyor.

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde ilk kez bir sokak parkurunda gerçekleşen yarışmada, Türkiye'den 11 takımın da yer aldığı 217ekip, 1 litre yakıtla en uzun mesafeyi kat etmek için mücadele etti. Volkan Çetin başkanlığındaki takımı tebrik eden SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları söyledi;

"Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) olarak yaptığınız çalışmaları yakından izliyoruz. İki yıldır üzerinde çalıştığınız, şehir elektriğinden şarj edilen, şehir konseptinde üretilen Evrim aracının Türkiye'nin en iyi derecesini yaparak Shell EcoMarathon yarışında Avrupa 7. si olmasını alkışlıyoruz.

20'den fazla ülkeden takımların  katıldığı Shell EcoMarathon dünyanın en yenilikçi ve zorlu öğrenci yarışmalarından biri.. Bu yarışın sizler için önemli sonuçlar getirdiğine de inanıyorum.  Avrupa'nın dört bir yanından gelen insanlarla bilgi alışverişi yapma şansı elde ettiniz. Bu tecrübelerinizle, daha fazla çalışarak Avrupa'nın en verimli aracını üretebilmeye inanmalısınız. SATSO olarak sizlere desteğimize en güzel şekilde karşılık verdiniz.

 Sakarya'nın otomotiv şehri olması yönünde çalışmalarımıza şevk verdiniz.  Geleceğe yönelik vizyonda doğru yoldayız. Yarınki çalıştayımızda da sizleri görmek isteriz" dedi.

Haber Tarihi : 4/6/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::