Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 19. Meslek Grubu (Nakliyeciler-Turizm ve Seyahat Acenteleri Meslek Grubu)'nda personel ve öğrenci taşımacılığı hizmeti veren üyeler, etkili iletişim ve trafik konulu 3 etaptan oluşan eğitim programını tamamladı.

SATSO öncülüğünde ve Trafik Şube Müdürlüğü ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile işçi ve öğrenci servisi firma yöneticileri ve personellerine yönelik düzenlenen "Etkili İletişim Davranışları" ve "Trafik Kuralları" ile ilgili seminerin katılım belgesi sertifika töreni Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ali Coşkun konferans salonunda gerçekleştirildi. Seminerin ardından 1500 civarında servis şoförü sertifika almaya hak kazandı.

Sertifika takdim törenine SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 19. Meslek Komitesi Başkanı Halit Evin, Komite üyeleri M.Naci Altay, Sabri Erol ile Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Zuhal Erol, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ayancı ve 200'den fazla katılımcı iştirak etti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul söz konusu eğitim seminerlerinin diğer komitelere örnek olmasını temennisinde bulunarak şunları dile getirdi:

"19.Meslek Komitesi'nin üyelerine yönelik etkili iletişim ve trafik eğitimi katılım belgesi törenine yoğun katılımınız ve ilginizden dolayı teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum.

 Sakarya Emniyet Müdürlüğü, üniversitemiz ile ortaklaşa gerçekleştirilen bu çalışmanın başka illere de örnek olmasını, Sakarya'nın adını duyurmasını arzu ettiğimi belirtmek isterim. SATSO olarak 19. Meslek Komitesinin talebine cevapsız kalmadık. Sizler ekmek teknenizle bu şehre daha iyi katma değerler katmak için çaba gösteriyorsunuz. Biz de SATSO olarak Sakarya iş dünyasının çıtasını biraz daha yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz.  Bu tür eğitimlere ev sahipliği yapıyor, destekliyor ve komitelerimizle birlikte hareket ediyoruz. Mesleki açıdan kendimizi yenilemek ve çağa ayak uydurmak zorundayız. Mesleğin gerekliliklerini ve zamanla getirdiği şartları uygulamak bizim yararımızadır. Belgelerinizle gururlanabilirsiniz"

Kösemusul'un ardından kürsüye gelen SATSO 19.Meslek Komitesi Ve Meclis Üyesi Hüsnü Elbek ise meslektaşları için gerçekleştirdikleri eğitim programının önemli ve olumlu sonuçları olduğunu dile getirdi. Elbek konuşmasında "28.02.2012- 07.04.2012-07.05.2012 tarihlerinde 19. Meslek komitesince SATSO'da düzenlenen Etkili İletişim Davranışları ve Trafik konulu eğitimlerine Sakarya üniversitesi Öğretim Görevlisi Zuhal Erol'un ve Trafik Şube Müdürü Mustafa Ayancı ve ekibi ile eğitimlerimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Eğitimlere katılan meslektaşlarım için bu bir ilk adım idi. Özveriyle katılımları için onlara da çok teşekkür ederim. Bundan sonraki projemiz de bu eğitimlerin de devamının geleceğinin ve sizlerle çözüm alışverişi içerisinde olmaya devam edeceğimizi buradan söylemek istiyorum. İlimiz her geçen gün Marmara bölgesinin en gelişmişve nüfus olarak en yoğun ili olmaya devam ediyor. Bu da trafikteki araçların yoğunluğunu, trafik de sıkışmaların olacağını ve bu yoğunluk içerisinde davranışlarımızla, iletişimimizle örnek olmak zorunda olduğumuzun bilincinde olarak belli saatlerde trafik yoğunluğu içinde olmamaya dikkat etmeliyiz" dedi.

Elbek'in konuşmasının ardından etkili iletişim eğitimi konusunda servis şoförlerine eğitim veren Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Zuhal Erol, geçtiğimiz 5 ay içerisinde belirli aralıklarla gerçekleştirilen eğitim programını düşünüp, planlayıp organize eden herkese teşekkürlerini sunarak "benim için çok keyifli bir süreçti" dedi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ayancı ise "Trafik gelişmişliğin bir ölçüsü bu anlamda trafikte sürücülerebüyük iş düşüyor" diyerek gerçekleştirilen 3 ders ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ayancı ayrıca eğitim programlarının servis şoförlerinin emniyet kemeri kullanmasından, kavşaklarda vermesine kadar olumlu sonuçları olduğunu dile getirdi.

Komite Başkanı Halit Evin ise meslek grubu üyelerini korumak ve bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirdikleri eğitim programlarının çeşitli platformlarda devam edeceğini Eylül ayında meslek grubu üyeleri ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Katılımcılara sertifikaları SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 19. Meslek Komitesi Başkanı Halit Evin, Komite Üyeleri, Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Zuhal Erol, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ayancı takdim etti.

 

 

Haber Tarihi : 6/6/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::