Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencileri çevre konusunda bilinçlendirmek ve var olan yaratıcılık ve girişimcilik potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla 1 Nisan'da başlatılan Ben bir Mucidim İcadım Geleceğim isimli 6,7,8'inci sınıf öğrencilerine yönelik geri dönüşüme uygun malzemelerden tasarım yarışması sonuçlandı.

SATSO Çevre Komisyonu'nun önerisi ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde başlatılan yarışmanın ödül töreni de Çevre Haftası Etkinlikleri çerçevesinde ve SATSO ev sahipliğinde Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Ödül törenine SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, SATSO Çevre Komisyonu üyeleri,  yarışmaya katılan ilköğretim okullarından öğrenci ve öğretmenler iştirak etti.

6,7,8'inci sınıf öğrencilerine yönelik geri dönüşüme uygun malzemelerden tasarım yapmayı özendirecek yarışmanın ödül töreninde konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi:

"Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile SATSO Çevre Komisyonu Atık Malzemeden Tasarım yarışması Türkiye'de bir ilk. Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Şimdi Düşünme Zamanı" projesine de paralel yürütülen ve yarışmamızdan seçilen ilk 3 eser bakanlığa gönderilecek.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Sakarya ekonomisini dinamik süreçlere entegre etme mücadelesinde yeni kaynak arayışlarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz; yetişmiş insan kaynağı, üretim kültürü, bilinçli yöneticiler, yenilikçi fikirlerdir. Yeniliklerin peşinden koşan, üreten, çalışan insanlarla, onlara ışık olacak, destek olacak kurumları buluşturmak bizim temel hedefimizdir. Bu nedenle yarışmayı önemsedik ve destekledik. Başarılı öğrencilerimizi şimdiden kutluyor, organizasyonda emeği geçenlere başta Çevre Komisyonumuz olmak üzere teşekkür ediyorum.''

Yarışmanın fikir babası ve organizatörü SATSO Çevre Komisyonu Başkanı Önol Taşöz; "Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile SATSO Çevre Komisyonu Atık Malzemeden Tasarım yarışmasının geleceğin girişimci gençleri için kapıları araladığını dile getirerek çocukların yaratıcılığının desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Söz konusu yarışmanın Türkiye'de bir ilk olduğunun altını çizen Taşöz,  Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Şimdi Düşünme Zamanı" projesine de paralel gerçekleştirilen yarışmanın örnek teşkil edeceğine inandıklarını dile getirdi.

İlk üç başarılı tasarıma ödüllerin yanı sıra mansiyon, jüri özel ödülü ve SATSO Ar-Ge Ödülü olmak üzere üç kategoride daha ödül verildi.

Jüri Özel Ödülü Kategorisinde: Çevreci Robot, Kelime oyunu, El yapımı kuluçka makinası, dekoratif sarkaç, Çiko (Ecza Dolabı), Kumdan Cama Camdan Taşa, Otomotik Bitki Sulama Sistemi, Spidernet, Çok Amaçlı Mangal aldı.

SATSO Ar-Ge Ödülü'nü ise Kumdan Cama Camdan Taşa projesi ile Ferizli- Konuklu köyünde Kübra Ergin aldı. Ödülü SATSO Adına Yönetim Kurulu Üyesi ve Çevre Komisyonu Başkanı M. Önol Taşöz takdim etti.

1.    Enka Koleji: Güneş Paneli Projesi Berkin Beleroğlu, Öğretmen: Nazlı Peker

 

2.   Işık İlköğretim Okulu: Dekoratif Avize Projesi Öğrenci: Zaif Arslan – Yasin Öztürk, Öğretmen: Musa Kırmızı

 

3.    Karasu Namık Kemal İ.Ö.O. : Tasarruflu Ev Öğrenci: Enes Özçil Öğretmen: Mustafa Çalışkan

 

Dereceye giren öğrencilere ödülleri SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul tarafından verildi.

Sakarya Bilsem: Zilli yatmaz mansiyon Öğrenci: Furkan Taycan / Senanur Güzel Öğretmen: Rasim Soylu

Sakarya Bilsem: Yumurtlayan tavus kuşu mansiyon Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi Öğrenci: Büşra Gülsen, Öğretmen: Zeynep Nazlı

Yarışmada mansiyon elde eden öğrencilere ödülleri Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Vahit Çomoğlu tarafından verildi.

Ödül töreninden sonra SATSO Atrium'da sergilenen tasarımlar konuklar tarafından incelendi. Öğrenciler halkoyunları gösterisi sundu.

Haber Tarihi : 6/6/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::