Ülke genelinde 2011yılında başlatılan beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliği ve kalifiye eleman yetiştirme programı olarak özetlenebilecek UMEMBeceri 10 Projesi, (Uzmanlaştırılmış Mesleki Edindirme Merkezleri Projesi) SATSOöncülüğünde İş-Kur ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Sakarya genelinde başarı ile devam ediyor.

İlgili kurumların katılımı ile oluşturulan UMEM Kurul toplantıları da aralıksız devam ediyor. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen son toplantının ana gündem maddesini söz konusu mesleki eğitim projesinde yapılan yenilik ve revizyonlar oluşturdu.

 SATSO Genel Sekreteri Uğur Tın'ın kurul başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Gevher, İş Kurumu Müdürü Tekin Kaya, Fatih Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sadık Taşlı, Sakarya Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sedat Abuç, Müdür Yardımcısı Cahit Orhan Ölmez, SATSO Sanayi- KOBİ-Ar-Ge Servis Müdürü Fikret Yurtsever iştirak etti.

Toplantıda konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Kurul Başkanı ve SATSO Genel Sekreteri Uğur Tın "2011 yılında sadece sanayi alanında açılan UMEM Beceri'10 projesi kursları, işgücü piyasasında ihtiyaçlarına cevap vermesi ve yüksek istihdam oranları yakalaması sonucunda hem işverenler hem de işsizler için tercih sebebi olmuştur.

Sanayi alanında başarıyla uygulanan UMEM Beceri 10 Projesi'nin, 2012 yılında imzalanan protokolle hizmet ve tarım sektörüne genişletilmesine karar verildi. Bu doğrultuda, hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurs açılabilecek, bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğu da istihdam edilecek.

UMEM Projesi ilimizde başladığı 2011 yılından bugüne kadar 1393 mezun kursiyer ve proje kapsamında toplam istihdam edilen 1065 kursiyer bulunuyor..Ayrıca yine proje kapsamında istihdam ve kursiyer sayısı olarak Sakarya başarılı ilk 5 il arasında yer alıyor.

Proje kapsamında işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olarak 2500'e yakın kurs açılmış, bu kurslardan başarıyla mezun olan kursiyerlerin çoğu projeye katılan firmalarca istihdam edilmiştir. 2011 yılında sadece sanayi alanında açılan UMEM Beceri'10 projesi kursları, işgücü piyasasında ihtiyaçlarına cevap vermesi ve yüksek istihdam oranları yakalaması sonucunda hem işverenler hem de işsizler için tercih sebebi olmuştur" dedi.

Hizmet ve Tarım Sektörlerindeki Firmalar da Projeden Yararlanabilecek

Kurul Başkanı Tın, açıklamasının devamında, sanayi alanında başarıyla uygulanan projenin, 2012 yılında imzalanan protokolle hizmet ve tarım sektörüne genişletilmesine karar verildiğinin altını çizerek "Bu doğrultuda, hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurs açılabilecek, bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğu da istihdam edilecektir" dedi.

Kursiyerlere Günlük 20 Lira

Toplantıda UMEM Projesindeki diğer değişikliklere de değinilerek 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren, UMEM Beceri'10 projesi kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20 TL alacağı, kursiyerlere kurs süresince " İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası" ve " Genel Sağlık Sigortası" yaptırılacağı belirtildi.

Projeye göre;

Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmalar ise aşağıdaki istihdam teşviklerinden faydalanacak olup

-          18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay süreyle (3,5 yıl )

-          30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süreyle "Sigorta Primi İşveren Payı" ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacak.

 

Detaylar konusunda  proje web siteleri www.beceri10.org.tr ve www.umem.org.tr adresinden ve 7/24 UMEM Beceri'10 Çağrı Merkezi 444 86 36'dan bilgi alınabilecektir.

 


Haber Tarihi : 14/6/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::